Bugün milyonlarca kişi tarafından kullanılan müzik uygulaması Spotify’ın aboneliğinden nasıl çıkılır?

Spotify’ı abone olmadan kullanmak için 4 neden

Spotify, dünya çapında milyonlarca üyesi olan dijital müzik platformu. Kurulduğu günden bu yana büyük ilgi gördü. Binlerce sanatçının şarkılarını, podcast’lerini ve çeşitli yayınlarını bünyesinde barındıran Spotify, yoğun ilgi görse de platformu kullanmaktan vazgeçenlerin sayısı da artıyor. Spotify’dan vazgeçerek farklı dijital müzik platformlarını kullanmak isteyen kişiler Spotify aboneliklerini istedikleri zaman iptal edebilirler. Peki aylık abonelik sistemiyle çalışan Spotify’dan nasıl çıkış yapılabilir?
Android Spotify indirmek için
iOS Spotify indirmek için

Spotify üyeliğinin maliyeti nedir?

Spotify şu anda kullanıcılara ücretli ve ücretsiz hizmetler sunmaktadır. Platformun ücretsiz bir sürümü reklamlarla birlikte sunulmaktadır. Öte yandan, bir çalma listesi oluşturarak dinlediğiniz müzikleri çevrimdışı dinleyemezsiniz. Ücretsiz üyeler de dinledikleri şarkıları belirli sayıda değiştirebilirler. Örneğin; Bir şarkıcının belirli bir şarkısını dinlemek için tüm albümü rastgele dinlemeniz gerekebilir.

Ayrıca Spotify platformu, kullanıcıların platform hakkında daha fazla bilgi edinebilmeleri için platformu belirli bir süre boyunca ücretsiz olarak kullanmalarına olanak tanıyor.

Bu sayede platformun ücretli hizmetlerine belirli bir süreliğine erişebilir ve Spotify’ın özelliklerini keşfedebilirsiniz. Dönem sonunda aylık aboneliğe geçebilir veya ücret ödeyerek aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.

Spotify’ın premium versiyonu ise kullanıcılara pek çok kolaylık sunuyor. Premium’a yükseltirseniz, dinlediğiniz müzikleri aylık belirli bir ücret karşılığında cihazınıza indirebilir ve çevrimdışı olarak dinleyebilirsiniz. Reklamsız müzik dinlemenin keyfine varabilseniz de istediğiniz şarkıyı istediğiniz zaman dinleyebilirsiniz. Ücretsiz üyelikle sınırlı şarkı atlama hakkı Spotify Premium’da süresiz olarak verilmektedir.

Bu yazının yazıldığı sırada Spotüfy’nin aidatı dört paketten oluşuyor;

  • Tek Üyelik
  • Çift Üyelik
  • Aile Üyeliği
  • Öğrenci Üyelik

Tek Üyelik: İlk üyelik ilk 3 ay ücretsiz olarak sunulmaktadır. Ücretsiz üyelik sona erdikten sonra aylık 17,99 TL’dir ve sadece bir cihazda kullanılabilir.

Duo aboneliği: Duo aboneliği, kullanıcılara ilk ay ücretsiz abonelik sunar. O zaman bu aylık 23,99 TL’den başlıyor. Bu abonelik ile Spotify iki farklı cihazda kullanılabilir.

Aile Üyeliği: Aile Üyeliği, ilk ay için ücretsiz Duo üyeliği olarak mevcuttur. Bundan sonra ücret aylık 29,99 TL’dir. Bu pakette sansürlü/sansürsüz müzikleri engelleyebilirsiniz. Aile planı aynı anda 6 hesaba kadar kullanma olanağına sahiptir.

Öğrenci Üyeliği: Öğrenci iseniz, Spotify platformu daha uygun fiyata kullanmanızı sağlar. İlk ay ücretsiz olarak sunulan abonelik, daha sonra aylık 8,99 TL ücretlendiriliyor ve sadece bir hesap kullanımına izin veriyor.

Spotify abonelik iptali nasıl gerçekleştirilir?

  • Spotify.com/account’ta oturum açın.
  • planı altında “PLAN DÜZENLE”ye tıklayın.
  • ‘Spotify’ı İptal Et’ seçeneğine ilerleyin ve ‘PRİMİ İPTAL ET’ seçeneğini tıklayın.
  • Spotify Premium aboneliğinizden istediğiniz zaman çıkabilirsiniz.
  • Ayrıca paketiniz henüz yenilenmediyse, paket süresi dolana kadar Premium Hizmetleri kullanmaya devam edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir