Online müzik piyasasının en büyük oyuncusu olan Spotify’ın abone sayısı her geçen gün artıyor. Son açıklanan raporlara göre Spotify’ın şu anda 195 milyon ücretli abonesi var. İşte detaylar;

Spotify yeni bir üyelik planı sunacak

Açıklanan bilgilere göre şirketin ücretsiz kullanıcılar da dahil olmak üzere toplam 468 milyon aktif kullanıcısı var (toplam 273 milyon). Şirket, son çeyrekten bu yana 7 milyon ücretli abone ekledi, yıl sonuna kadar 200 milyon ücretli aboneyi geçmeyi umuyor ve bunu yapmak için iyi bir konumda görünüyor.

Spotify mı Apple Music mi?

Spotify’ın şu anda piyasadaki en büyük rakibi Apple Music. Ancak Apple kullanıcı sayısını açıklamadığı için Apple Music abonelerinin sayısı bilinmiyor. Bu nedenle rekabette hangi şirketin önde olduğu konusunda net bir açıklama yapmak imkansız.

Şirket daha önce yüksek hassasiyetli parçalarda üstün başarı elde etmişti. Uzun zamandır beklenen bu pakette şirketin HiFi için “Platinum” bir plan hazırladığı ortaya çıktı. HiFi seçeneğini içeren platin abonelik paketi, Spotify’ın aboneliklerini iptal eden kişilere gönderdiği bir anket sayesinde şu anda aylık 20 dolardan fiyatlandırılıyor. Rakiplerinden farklı olarak yüksek kaliteli müzik keyfini daha yüksek fiyata satıyor gibi görünen Spotify, “henüz bilinmeyen Studio Sound”, özel kulaklık ayarları, Pro kütüphanesi, Pro çalma listeleri ve özel gibi bazı ekstra özellikler eklemeyi de düşünüyor. Ancak şirketin fiyatlandırma politikası nedeniyle yeterince kullanıcı çekemeyebileceği düşünülüyor.

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir