Dijital müzik platformları arasındaki rebaket her geçen gün artıyor. Yeni iddialara göre Spotify çok yakında yeni bir abonelik planı ile kullanıcıların karşısına çıkabilir. İşte detaylar;

Spotify Türkiye’ye arabesk şarkılar damga vurdu

Şubat ayında şirket kullanıcılara CD kalitesinde müzik dinleme imkanı sunacağı yönünde bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın ardından uzun süre bir hamle gelmeyince şirketin özelliği unuttuğu düşünülmüştü ki özellik hakkında yeni bir sızıntı geldi. Bir Spotify kullanıcı tarafından sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde kullanıcının hesabını iptal etmek istediğinde karşısına Platinum olarak adlandırılan yeni bir abonelik sistemi için anket çıktığını açıkladı.

Bildiğiniz üzere şuanda Apple Müzik ve Tidal kullanıcılarına kayıpsız ses imkanı sunuyor. Diğer platformlarla daha iyi rekabet edebilmek ve daha fazla kullanıcıyı kendisine çekebilmek için Spotify’ın da benzer bir hamle üzerinde çalıştığı düşünülüyor.

spotify yeni bir uyelik plani sunacak

Hi-Fi müzik sevenler için Spotify’dan yeni abonelik paketi

Şirketin yakın zamanda Apple Müsic’le rekabeti attırmak için üyeliğini iptal etmek isteyen bir kullanıcıya “Platinum” isimli yeni bir abonelik hizmetini anlattığı bir anket göndermesi kullanıcıların dikkatini çekti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan kullanıcı şu ifadeleri kullandı;

“Gönderdikleri ankette Spotify’ın yakında tanıtacağı abonelik hizmetiyle ilgili detaylar yer alıyor. Şirket bana paylaştıkları özellikler için gelecek ay Spotify uygulamasına tekrar dönüp dönmeyeceğimi surdu.”

Kullanıcı şirketin Ücretsiz, Bireysel ve Platinum olarak üç üyelik plan listelediğini açıkladı. Platinum üyelik planında aboneler standart özelliklerin yanı sıra Hi-Fi, Studio Sound, Kulaklık Ayarlayıcı, Audio Insights, Library Pro ve Playlist Pro özelliklerine erişebilecekler.

Ankette yer alan bilgilere göre yeni üyelik paketi 19.99 dolar olacağını bilmiyordu. Bu ücret bireysel abonelik planın yaklaşık 2 katı. Açıklanan bu rakam bazu kullanıcılar tarafından eleştiriler aldı. Çünlü Apple Music uygulamasında kullanıcılar bu özelliği hiçbir ek ücret ödemeden kullanabiliyor.

Bu durumu göze aldığımızda şirket kayıpsız ses özelliği için kullanıcılara daha fazla ücret ödemeye ikna edemeyebilir. Ancak özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında henüz herhangi bir açıklama yok. Şirketin yeni abonelik planında normal paketler gibi 30 günlük deneme süresine sahip olacağı da düşünülüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Android için Spotify indir

iOS için Spotify indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir