Uzay üzerinden internet sunan SpaceX Starlink hizmeti her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bugün içerisinde firma bir kez daha başarılı bir işe imza atıyor. 

SpaceX Starlink projesi için Falcon 9’a yüklenen uydular akça dünya yörüngesine gönderilmeye de devam ediyor. 24 saat içerisinde ikinci kalkışı da gerçekleştiren firma, kısa bir süre içerisinde atılan 106 farklı uydu ile hem kendisi hem de proje özelinde önemli bir adım daha atıyor. Yılın 20. görevini tamamlayan Elon Musk’ın en önemli şirketi, bu en son ki başarılı görev ile beraber alçak dünya yörüngesine şu ana kadar 2.600 farklı uydu göndermiş oldu.

spacex starlink projesi icin yeni uydular atildi

Daha önce de belirdiği üzere bu gönderilen uyduların her biri gövdede yer almıyor. Bazıları görece başlamak adına yörüngesine oturmayı bekliyor, bazıları ise yaşanan sorunlar sebebiyle süreç içerisinde kaybedildi. 2023 yılında Türkiye’ye de gelmesi beklenen ve son açıklamalara göre ise şu an 32 farklı ülkede aktif hale getirilen uzay interneti Starlink, son dönemler içerisinde sık sık uçak kullanımı odağında gündemde yer alıyor. Geçtiğimiz haftalar içerisinde SpaceX ile JSX arasında Starlink merkezli anlaşmaya imza attığı da duyuruldu. Özel jetler ile hizmet veren JSX, sonunda müşterilerine gökyüzünde yüksek hızlı ve düşük gecikmeli internet de sağlayacak. 

SpaceX ile ABD merkezli Delta Havayolları şirketinin uçaklarına Starlink getirmek için aktif testler de yapıyor. En son ise SpaceX ve Hawaiian Airlines arasında bir ortaklığa daha imza atıldı. Bu ortaklık bağlamında Hawaiian Airlines’ın standart yolcu uçaklarında (Airbus A330, A321neo ve ileride Boeing 787-9s) gelecekteki yıl itibarıyla Starlink temelli uzaydan internet sağlanacak. 

Epic Games Store, bu kez üç oyun sunuyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir