Elon Musk’ın SpaceX’i, Starlink mobil hizmetlerini sunmak için kritik aşamayı sorunsuz bir şekilde geçti. Şirket, Federal İletişim Komisyonu’ndan onay almayı başardı.

SpaceX ABD’nin ‘Gizli Yükü’nü uzaya göndermiş olabilir

SpaceX Starlink uydu internet projesi, kapsamını genişletmek için sürekli çalışıyor. CEO’su Elon Musk olan şirket, hareket halindeki araçlar için Starlink mobil hizmeti sağlama girişiminde bulundu. Çalışma meyvesini verecek gibi görünüyor.

FCC, SpaceX’e Starlink mobil İnternet hizmeti sağlama yetkisi verir.

SpaceX, artık Starlink mobil hizmetleri sunmak için son dönemeçte. Hareket halindeki tekne, uçak ve tırlara internet hizmeti verecek sistem için kritik bir eşik aşıldı. SpaceX, hareket halindeki araçlar için Starlink uydu interneti sağlamak için Federal İletişim Komisyonu’ndan (FCC) onay aldı.

Hizmetinin bir parçası olarak SpaceX, müşterilere, işletmelere ve daha fazlasına Starlink mobil hizmeti sağlayacak. FCC Uluslararası Büro Şefi Tom Sullivan, Starlink’i onayladığını duyurdu. SpaceX’e ise konuyla ilgili ayrıntılı bir açıklama gelmedi.

Starlink, dünyanın her yerine yüksek hızlı İnternet sağlamak için tasarlanmış bir SpaceX projesidir. Elon Musk projesi sınırlarını hareket ettirmeye odaklanırken, bu günlerde birkaç sorunla boğuşuyor.

Kısa süre önce bir ABD düzenleyici kurumu Dish Network adlı bir şirkete 12 GHz spektrumunu kullanması için izin verdi. Dish’in 5G operasyonları için 12GHz spektrumunu kullanmasının Starlink uydularına zarar verdiği söyleniyor. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir