Elon Musk’ın roket şirketi SpaceX, 36 saatte üç roket fırlattı. Uzaya gönderilen roketlerden birinin içeriği şüphe uyandırıyor. Ayrıntılar burada!

Elon Musk’ı eleştiren SpaceX çalışanlarının işine son verildi

18 Haziran’da Alman askeri iletişim uydusu SARA 1 ile başlayan yoğun hafta sonu programı SpaceX, üçüncü roketin fırlatılmasıyla sona erdi. Böylece 36 saatte yörüngeye üç roket göndermeyi başaran SpaceX, rakiplerini resmen korkuttu.

53 Starlink uydusu ve Globalstar SARah 1 iletişim uydusu, Kennedy Uzay Merkezi’nde art arda fırlatma sırasında alçak yörüngeye yerleştirildi.

Elon Musk ABD’nin “Gizli” yükünü uzaya göndermiş olabilir!

36 saatin sonunda, yoğun bir hafta sonu programının önündeki son engel, şirketin düşük frekanslı uydu iletişimi için tasarlanmış Globalstar uydusunun fırlatılmasıydı. SpaceX’in son yıllarda sıklıkla gerçekleştirdiği ticari işbirliklerinin rutin bir ürünü olan bu fırlatma, bazılarının sandığı kadar zararsız olmayabilir. Fırlatma gününde çekilen kamera görüntülerini inceleyen bazı uzmanlar, Falcon 9 füzesinin hala gizli bir yükü olduğuna inanıyor. Uzaya gizli bir kargo göndermeye gelince gözler ABD hükümetine çevrildi.

Yayınlanan video, Falcon 9 roketinin fırlatma sırasında üç olağandışı yangın çıkardığını gösteriyor. Görünüşe göre, fırlatma sırasında tek bir yük olarak bildirilen Globalstar FM15 uydusu, bu kadar yüksek ateş gücüne ihtiyaç duyacak kadar ağır değildi. Ayrıca, şirket tarafından ağır yük rampalarında kullanılan kendi kendini idame ettiren bir iniş bölgesinin kullanılması da şüpheleri artırıyor. Uzmanlar, Globalstar uydusu alçak yörüngeye yerleştirilmeden önce başka bir gizli düşük yörüngeli uydunun düşük irtifada bırakılmış olabileceğini düşünüyor. SpaceX, iddialara sessiz kaldı.

Güçlü SpaceX roket uzay aracının hazırlığı tamamlandı!

Son zamanlarda birkaç SpaceX çalışanının gereksiz eleştirileri nedeniyle işten atılmasının ardından gündeme gelen Elon Musk, Mars’a giden insanlı roketleri geliştirmek konusunda oldukça kararlı.

Fırlatmanın ardından basına konuşan Elon Musk, insanlı ve ağır kargo misyonları için tasarladıkları Starship füzelerinin Temmuz ayında ilk lansmanı için hazır olduğunu söyledi. Elon Musk, Starlink’in yeni teknoloji uydularını Starship roketiyle yörüngeye oturtacaklarını söylüyor ve Elon Musk, Mars’a insanlı görev için Starship’i bu tür görevlerle test etmek istiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir