Fuat Oktay, deprem bölgesindeki operatörlerle iletişim kurmak için tüm operatörlerle  anlaşma imzalayarak 1 ay boyunca tüm aramaların ücretsiz olacağını duyurdu! 

spacex atesleme sikintisiyla karsi karsiya

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,6 ve 7,7 depremi hepimizi derinden sarstı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, bölgede yaşanan haberleşme sorunuyla ilgili beklenen açıklama geldi. Öyle ki Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bugün yaptığı açıklamada konu hakkında GSM operatörleri ile görüştüğünü duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 12 Şubat’ta deprem bölgesinde aramaların bir ay süreyle ücretsiz olacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu konuyu Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ile görüştüklerini belirterek, operatörlere bu sürece destek oldukları için teşekkür etti. 

Zaman Dayanışma Zamanı

‘’Haberleşmenin sağlanması ile ilgili çalışmalar yapılsa da operatörlerle görüşerek bir karar aldık. GSM operatörleri Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, depremin olduğu andan itibaren bir aylık süre içerisinde tüm görüşmeleri ücretsiz sağlayacak. Bu sürece destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum. Zaman dayanışma zamanı. Sahada arama kurtarma amacıyla 34 bin 717 personelimiz var. Bütün güçleriyle çalışmaya devam ediyorlar. Hatay’a ciddi derecede yoğunlaşmayı artırmış durumdayız. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Belirli bir süre daha devam edeceğe benziyor. Onun için ısrarla hasarlı olan, yıkılacak olan binalardan uzak durulmasını talep ediyoruz. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. 230 bin bina hasar tespit ekiplerince incelendi.  Bu binalar çalışılmış durumda. ’’ ifadelerine yer verdi.

Psikososyal hizmetlerin verildiğini kaydeden Oktay, maddi desteklerin de devam edeceğini söyledi.

 İlgili operatörlerin deprem bölgesinde iletişimi sağlamaya çalıştıklarını ancak bazı bölgelerde sıkıntı yaşandığını açıklayan Fuat Oktay, şöyle konuştu: 

‘’ Tüm operatörlerle görüşerek bir karar aldık. Bugün bu kararı sizlerle paylaşmak istiyorum. GSM operatörleri Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone depremin başlangıcından itibaren 1 ay boyunca tüm görüşmelerde ücretsiz teklif vereceklerini söyledi.” Fuat Oktay, tüm çalışmaları, tüm kurumlarla işbirliği içinde ve vatandaşların tepkilerini dikkate alarak yaptıklarını anlattı. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir