Elon Musk hakkında görüşlerini bildirdikten sonra SpaceX çalışanları şirketten uzaklaştırıldı. Musk’ı eleştiren bir mektup için kovuldular.

SpaceX Starlink projesi için yeni uydular atıldı

SpaceX çalışanları, Elon Musk’ı eleştiren yönetim kurulu üyelerine bir mektup yazmaya ve göndermeye değer. Elon Musk’in davranışından memnun olmadığını ifade eden en az beş çalışanın işten çıkarıldığı söyleniyor. İddialar şirketin çalışma kültürünü değiştirmeye çaltıkları gerekçesiyle sözleşmeleri feshedildiği yönünde.

SpaceX, Elon Musk’ı eleştiren çalışanları işten çıkardı

New York Times raporuna göre, SpaceX çalışanları Elon Musk’ın eleştirilerini reddeden bir mektuba dahil oldu. Rapor, SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell’in “mektupla ilişkili birkaç çalışanı” işten çıkaran bir e-posta gönderdiğini ortaya koydu. Kesin işten çıkarma sayısı açıklanmadı.

Önceki gün ortaya çıkan dahili bir mektupta, çalışanlar Elon Musek’in davranışlarından ve halka yönelik açıklamalarından endişe duyduklarını söylediler.

Mektupta, SpaceX CEO’su Elon Musk için “dikkat dağıtan ve utanç verici davranışlarda bulunuyor” ifadesine yer verilmişti.

Aslında, son raporlar belirsiz sayıda çalışanın işten çıkarıldığını gösteriyor. SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, yönetim kurulu üyelerine gönderilen mektupla ilgili açıklama yaptı.

Shotwell, New York Times kaynaklarından sızdırılan dahili bir açıklamada, çalışanların mektubu imzalamaya “zorlandığına” inandığını söyledi. Müdür, şirketi kötüleyen bu mektubu “kabul edilemez” olarak nitelendirdi:

Mektup; çalışanların kendilerini rahatsız ve zorbalığa uğramış ve/veya kızgın hissetmelerine neden oldu. Çünkü mektup, görüşlerini yansıtmayan bir şeyi imzalamaya zorladı. Yapmamız gereken çok işimiz var ve bu tür kapsamlı aktivizme ihtiyacımız yok.

SpaceX’in şirketin iç düzenlemesi ve çalışanların işten çıkarılmasıyla ilgili mektuba henüz yorum yapmadığınında altını çizelim. Son dönemlerde çalışanlarını zorlu koşullar altında çalışmak zorunda bıraktığı iddialarıyla gündemden düşmeyen Musk bu konu yüzünden eleştirilerin odak noktası olabilir gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir