Danimarka’da yaşayan Eser Sarıyar tarafından geliştirilen MeetWeb tanıtıldı. “Dünya MeetWeb’e sığar” sloganı ile yapılan tanıtımda, kullanıcıları yeni bir sosyal medya deneyiminin başladığı belirtildi.

Çalışmalar 2018’de başladı

2018 yılında Eser Sarıyar tarafından başlatılan projede, kısa süre içerisinde özel bir geliştirici ekip kurulmuş. Avrupa ve Türkiye’de etkin bir şekilde yer alması planlanan MeetWeb, görüntülü, sesli ve yazılı olmak üzere farklı iletişim seçeneklerini sunuyor. İletişimde kullanıcıların istek ve beklentilerine uygun özellikleriyle bu alanda farklılık yakalayan MeetWeb, yenilikçi özellikleriyle kullanıcılara yepyeni bir deneyim sunacak.

MeetWeb özellikleri neler?

MeetWeb standart bir sosyal medyanın çok daha ötesinde bir amaca sahip. Sosyal çevre edinmek, yeni kişilerle tanışmak gibi amaçların dışında MeetWeb dil öğrenmek gibi amaçları olanlara da fırsatlar sunuyor.

MeetWeb Blog bölümünde ise yazılarıyla düşüncelerini paylaşmak isteyenlere ücretsiz bir sosyal alan sunan sosyal ağ, tüm bu çalışmalarında kullanıcılar için çeşitli gizlilik ve güvenlik özelliğini de destekliyor.

“İletişimi sanal platforma taşımak istedik”

Yeni projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan proje lideri Eser Sarıyar iletişimi sosyal mecralara taşımak istediklerini belirterek “İhtiyacın temel sebebi; günümüz dünyasında iletişimin sanal boyuta taşınmasının aynı zamanda iletişim zayıflığını da beraberinde getirmiş olması. Dünya ile iletişim kurmak isteyen bir genç olarak yabancı dilimi geliştirmek istiyordum. Kendime yurt dışından mail üzerinden görüşebileceğim, kültürümüzü paylaşıp karşımdaki kişinin de kültürünü öğrenebileceğim bir tanışma hayaliyle, farklı okullara bu talebim için mailler attım ancak hiçbir mailime geri dönüş alamadım. Halihazırda kullandığımız sosyal medya platformları da bu ihtiyacıma yanıt vermekten çok uzaktı. Sonra sosyal medya platformlarındaki iletişimin tüm dünya ile olması hissinin aslında sadece bir algıdan ibaret olduğu gerçeği ile yüzleştim. Hissettiğimizin aksine sadece kendi çevremiz ile kurulu; dışa kapalı bir sosyal çevreden oluşmaya başlamış sosyal ağlarımız var. En etkin hesaplar bile kendi ülkesi dışındaki kullanıcılara açılamıyor. Bunu değiştirmek, insanların sosyal çevresini daha global canlandırmak için bir adım atmam gerekiyordu. MeetWeb’i kurmamın asıl sebebi aslında buydu. Adı üstünde; “Tanışma Ağı” Eski Pen Friend (Mektup Arkadaşı) olayını modernize ederek günümüz sosyal medyasına uyarlamak ve tüm dünyayı birlikte iletişime geçirmek. Bunun için 2018 yılında çalışmalara başladım ve 2018 yılından bu yana da ekibimle birlikte çalışmalara devam ediyoruz.” Dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Sosyal medya deneyiminin yeni ismi MeetWeb tanıtıldı”

  • Ezgi Sariyar
    28 Ocak 2022 at 12:05

    Herkese meetweb i tavsiye ederim ben gercekten bayildim!!!