Japon teknoloji markası Sony’den yeni kamera yazılım güncellemesi FX3 yayınlandı. Bu yeni kamera yazılım güncellemesi ile beraber günlük çekim modları, LUT içe aktarma ve zaman kodu senkronizasyonu gibi birçok özellik ile görüntü yönetmek kolay bir hale geliyor. Sony, sektörde profesyonellerden gelen geri bildirimler doğrultusunda yeni FX3 yazılım güncellemesi sürüm 2.00’ı resmi olarak duyurdu. Üst seviye yaratıcılık ve özgürlük sağlayan gelişmiş işlevsellik ile beraber kameraya sinema hattı özellikleri sunan bu yeni yazılımla beraber ek günlük çekim modları, kullanıcı LUT, özel adaptör kablosu ile zaman kodu senkronizasyonu özellikleri ve Cinema Line Camera iş akışı ile dikkat çekiyor.

Sony FX3 kamera yazılımı yayınlandı

75

Yeni FX3 yazılımı LUT izleme özelliğine sahip yeni Log çekim modları ile beraber S-Log3 gama eğrisi ile kayıt için Cine El, Cine El Quick ve Esnek ISO modlarını etkinleştirerek daha problemsiz bir post prodüksiyon iş akışı sağlamış oluyor. Diğer yandan esnek ISO kullanıcıların pozlama ayarlarını yapmada ISO’yu değiştirmelerini sağlayan hızlı ve kolay mod olarak yer alıyor. Cine El ve Cine EI Quick modlarında ise kameranın 800/12800 temel ISO’su kullanılıyor. Hem Cine EI hem de Cine EI Quick modları ise Slog3’ün geniş enleminden yararlanıyor ve gölgeleri dengelemek için ayarlanabilen çekimler yapabiliyor.

Sony’nin bu yeni FX3 güncellemesi, Sony’nin s709’u gibi önceden ayarlanan LUT’lara sahip olarak S-Cinetone gibi popüler profillerini de koruyor. Kullanıcılar kendi LUT’larını içe aktarabilmesi ile daha yaratıcı ve özgür olabiliyor. Yeni yazılımla gelen bazı özellikler ise şunlar olarak karşımıza çıkıyor.

  • Sık kullanılan öğelere hızlı erişim sağlayan yeni liste stili ana menü ekranı
  • Anında İşlev (Fn) menüsü ekranı
  • Yeni bekleme film ekranıyla engelsiz nesne görünümü
  • Özel bir adaptör kablosuyla zaman kodu senkronizasyonu ve girişi
  • Otomatik ve manuel odak arasında sorunsuz geçiş yapmak için AF (otomatik odak) yardım işlevi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir