Sony Zoom deneyimini televizyon ekranına taşıyan ilk şirket oluyor. Bravia Tv’ye sahip olan kullanıcılar Google Play Store üzerinden Zoom uygulamasını televizyonlarına indirebilme şansına sahip olacak. Uzaktan çalışmak popülerliğini biraz kaybetmiş olsa da, evinden çalışanlar yakın zamanda televizyon karşısından çevrim içi toplantılara katılabilecek. Kısa bir süre önce Apple da FaceTime uygulamasının iPhone yardımıyla Apple TV’ye geleceğini açıklamıştı.

braviacam

Sony’nin Bravia TV’leri bünyesinde bir kameraya sahip değil. Bu nedenle Zoom deneyimini televizyondan yaşamak için kullanıcıların Bravia Cam isimli kamerayı da satın almaları gerekiyor. Zoom toplantılarına katılmayı sağlayan Bravia Cam 200 dolarlık bir fiyata sahip ve kullanıcıların ses ve görüntü ayarlarını televizyona olan uzaklıklarına göre değiştirmelerine imkan sağlıyor.

sonybraviacam

Bravia Cam aynı zamanda kullanıcıların televizyonu el hareketiyle kontrol etmesini sağlıyor ve çocukların ekrana fazla yaklaşması durumunda uyarı gönderiyor. Özelliklere ek olarak televizyon kimsenin izlemediğini algıladığında ekran ışığının kısılmasını sağlıyor.

Bravia TV kullanıcıları yakın bir zamanda Zoom’a erişebilecek

Sony yazın ilk günlerinde kullanıcıların Zoom TV uygulamasını kullanabileceklerini açıkladı. Yaz mevsiminin resmi başlangıcı 21 Haziran olarak kabul edildiği düşünülürse uygulama bir kaç gün içerisinde kullanıma hazır olacaktır.

Sony’nin Bravia cihazlarının tasarım şefi Shusuke Tomonaga,”Bu ortaklık, müşterilerimizin oturma odasındaki büyük bir TV ekranında daha gerçekçi görüntülü iletişimin keyfini çıkarmasını mümkün kılıyor. Evden çalışanlar, uzaktan eğitim alanlar veya sadece sevdikleriyle iletişim içinde olmak isteyenler için daha “bağlantılı” bir deneyim sağlanıyor.” açıklamasını yaptı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir