Sony akıllı telefonlara yönelik geliştirilen Sony Xperia View VR başlık tanıtıldı. Yeni model teknik detaylarıyla dikkat çekiyor.

Şirketler tarafından geliştirilen özel VR başlıklara bir yenisi daha eklendi. Sony tarafından tanıtımı gerçekleştirilen Sony Xperia View VR başlık modeli, şirketin Xperia 1 III ve Xperia 1 II modellerine yönelik geliştirilmiş. Bu bakımdan telefonlar ile tam uyumlu bir şekilde çalışabilecek olan yeni başlık modeli ile kullanıcılar maksimum performansa ulaşabilecek. Ancak şirketin mevcut akıllı telefonlarının Türkiye’de satılmadığını da hatırlatmak gerekiyor.

Yeni Sony Xperia View VR özellikleri neler?

Sony Xperia View VR için yapılan tanıtıma göre kullanıcıların 8k HDR VR desteği alabilmesi mümkün. 120 dereceye kadar görüş açısı sunan ürünün hafif bir şekilde üretilmiş olması ise kullanımda ve uzun süreli deneyimlerde durumu çok daha ideal hale getiriyor. Sanal gerçeklik deneyimini yaşamak isteyenler için özel bir uygulama ile desteklenen başlık, Japonya’da satışa çıkarılacak.

260 dolarlık bir etiket fiyatı belirlenen modelin sadece 2 cep telefonu modeli ile sınırlandırılması en büyük handikaplardan birisi olarak görülüyor. Bu nedenle de yoğun bir üretim ve emek ile ortaya çıkarılmış bir başlığın beklentileri karşılaması pek mümkün görünmüyor. Zira tanıtım sonrasında gündemde VR başlık çok fazla yer bulmasa da tanıtımda yer verilen Xperia Pro I daha çok konuşuldu.

Tanıtımda Xperia Pro I dikkat çekti!

Sony Xperia View VR ile birlikte tanıtımda yer alan bir diğer model Xperia Pro I telefon modeli oldu. Telefonda yer verilen üstün özellikler, kısa süre içerisinde tüm dünya genelinde Sony’nin yeni modelinin konuşulmasını sağladı. Özellikle kameralarda yer verilen üstün özellikler ve özel modlar, tamamen kamera performansını odaklanılmış etkileyici bir ürünün ortaya çıkmasını sağlamış. Açıklamalara göre telefonda yer alan kameralarda yer bulan yeni teknolojiler şöyle;

  • f/2.0-4.0 değişken diyaframlı ve OIS destekli 12 megapiksel ana geniş açı kamera 
  • F/2.4 diyaframlı ve OIS’li 50 megapiksel 2x optik zoom telefoto kamera 
  • F/2.2 diyaframlı 12 megapiksel ultra geniş açı kamera 
  • 0,3 megapiksel 3D ToF sensörü 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir