Sony, Destiny ve Halo gibi tanınmış oyunların geliştiricisi Bungie’yi 3.6 milyar dolara satın aldığını duyurdu.

Sony, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir. Birçok alanda faaliyet gösteren firma, oyun alanında da faaliyet göstermektedir. Özellikle oyun alanında şirket, PlayStation markasıyla oldukça başarılı.

Sony, oyun alanındaki başarısını daha da artırmak istiyor. Şirketten bu alanda heyecan verici bir açıklama yapıldı. Yeni bir açıklamaya göre Sony, Destiny’nin geliştiricisi ve Halo’nun ilk yaratıcısı Bungie’yi satın aldı.

Sony, ünlü oyun şirketi Bungie’yi satın aldı!

Microsoft’un ünlü oyun şirketi Activision Blizzard’ı satın almasının ardından Sony’den bir hamle geldi. Halo ve Destiny gibi oyunların geliştiricisi Bungie, Sony tarafından satın alındı. Sony, tanınmış bir oyun şirketine yaklaşık 3,6 milyar dolar ödedi. Satın alma açıklaması, Bungie’nin resmi Twitter hesabına gönderildi.

Aşağıdaki kelime gönderiye dahil edildi. “Bungee, dünyanın her yerinden arkadaşlar çekmek için sonsuz olanaklara sahip. PlayStation ile, hayallerimizi paylaşma ve nesiller boyu eğlence yaratma konusundaki yaratıcı vizyonumuzu hızlandıracağız. Bunun üzerinde çalışan bir ortak buldum.

Microsoft Activision Blizzard’ı 68 milyar dolara satın aldı

“Bungie çok platformlu ve bağımsız bir stüdyo ve yayıncı olmaya devam edecek ve şirketin PlayStation Studios geliştiricilerinin yanında yer alacak. Bungie’nin çoklu platform geliştirme ve canlı oyun hizmetlerindeki birinci sınıf uzmanlığı, PlayStation’ı yüz milyonlarca oyuncuya genişletme vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olacak.”

Bungie’nin CEO’su Pete Parsons yaptığı açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;

“SIE’de ‘bizi her koşulda koşulsuz destekleyen ve nesiller boyu eğlence yaratma vizyonumuzu hızlandırmak ve aynı zamanda Bungie’nin kalbinde atan yaratıcı bağımsızlığı korumak isteyen bir ortak bulduk’ diye yazıyor. Bizim gibi SIE de oyun dünyalarının IP’lerimizin dönüşebileceği şeylerin yalnızca başlangıcı olduğuna inanıyor. Birlikte, dünyanın dört bir yanındaki dostları, nesiller boyu aileleri ve birden fazla platform ve eğlence ortamındaki hayranları birleştiren ikonik seriler yaratma ve geliştirme hayalini paylaşıyoruz.

Edinilen bilgiye göre bungee bağımsız olarak çalışmaya devam edecek. PlayStation gibi ortaklarla şirket oyunları daha fazla kişiye ulaşacak. Şu anda geliştirme aşamasında olan Destiny 2’nin bu durumdan nasıl etkileneceği şüpheli.

Peki düşünceleriniz neler? Lütfen yorumlarınızı ve yorumlarınızı aşağıdan bize gönderin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir