Sony Türkiye’den bugün içerisinde PlayStation 5 Türkiye fiyatı hakkında bir açıklama geldi. Bu açıklama diskli sürüm üzerinden gerçekleşti. PlayStation 5 için Türkiye’de fiyatlar şu an için tam olarak 16 bin civarında değişiyor. Fakat bunun üzerine gelen önemli tepkiler üzerine tavsiye edilen resmi satış fiyatı olmadığı dile getirildi.

Sony Türkiye için bugün “PlayStation 5’in Ultra HD Blu-ray disk okuyucuya sahip modeli 7.499 TL tavsiye edilen perakende satış fiyatı ile satılmaya devam etmektedir.” açıklaması yapıldı. Söz konusu bu durumlarda konsolu bunun daha üstüne almamak gerekir. Fakat bu fiyata konsol bulmak neredeyse imkansız olarak görülüyor. Öyle ki Türkiye’yi geçtik yurt dışında dahi PS5 bulmak pek de kolay değildir. Şirket sürekli olarak üretim yapmasına rağmen talebe yeterli gelmiyor. Öyle ki stokçular global olarak yasaklanamıyor. Açıklanan 7.499 TL fiyatı günümüz koşullarına bakıldığında iyi olmasına rağmen bu fiyatta konsol satın almak 2022 yılının genelinde dahi pek de olası bir durum olarak görülmüyor. 

Xbox Series X ve Series S fiyatları 

4 13

Geçtiğimiz ay içerisinde Xbox Series X ve Xbox Series S oyun konsolları ile ilgili olarak 10 bin TL ve 5 bin TL seviyesinde fiyat bilgisi aktarılmıştı. Ancak bu fiyatlar hızlı kur artışına karşı fazla da dayanamadı. Ancak bu rakamlar hızlı kur artışları karşısında fazla da diremedi. Konsollar geçtiğimiz hafta içerisinde sırasıyla tam olarak 12 bin TL ve 7 bin TL’ye satışa sunulmaya başlandı. Daha sonrasında ise Türk Lirasının değer kaybı devam ettiği için konsolların fiyatı tam olarak 15.568 TL ve 9.006 TL olarak belirlendi

Telegram, spoiler gizleme özelliği için çalışmalara başladı

. Dün akşam saatlerinde yapılan ekonomik hamlelerin ardından dolar ve euro kurunda düşüş yaşanınca, konsolların fiyatları daha da aşağıya indi. İki model de hala genel olarak pahalı olacak ancak şu an için 12.840 TL ve 7.344 TL’ye satışa sunuluyorlar. Bunlara rağmen hala zam öncesi fiyatlara gelinmedi ve bunun mümkün olması da şu an için pek de olası bir durum gibi gözükmüyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir