Sony’nin PlayStation Portable benzeri bir oyun konsolu geliştirdiği söyleniyor. Tokyo merkezli tüketici ve oyun teknolojisi devi, popüler olarak PSP ve PlayStation Vita olarak bilinen oyun konsolları karşımıza çıkıyor.

Yaklaşan taşınabilir PlayStation, ‘Q Lite’ olarak adlandırılıyor ve Insider Gaming raporuna göre lansman tarihi PlayStation 5 Pro’dan önce görünüyor.

PlayStation 5 Pro’nun 2024’ün sonlarında piyasaya çıkması bekleniyor. Bu nedenle taşınabilir oyun konsolu segmenti 2024’ün başlarında piyasaya sürülebilir. Ancak Sony, ayrıntıları henüz doğrulamadı. 

Sony PlayStation ‘Q Lite’ elde taşınır cihaz açıklandı 

sony to come up with playstation portable like gaming console q lite check specs release window
Sony, taşınabilir oyun konsolu Q Lite

Bir Insider Gaming raporuna göre, Sony ‘Q Lite’ olarak adlandırılan cihaz, 8 inç FHD LCD otomatik ekrana sahip. Ayrıca 60 fps akışını desteklemesi bekleniyor.

Rapor ayrıca, yeni konsolun bulut akışı amaçları için tasarlanmadığını da vurguluyor. Bunun yerine, PlayStation 5 ile bağlantı kurmak için Sony’nin yakında zamanda tanıttığı bir özellik olan Remote Play’i kullanacak.  

Sony Remote Play ile oyuncular, tabletler veya akıllı telefonlar gibi farklı cihazlarda en sevdikleri PlayStation oyunlarını oynamanın keyfini çıkarabilirler. Ancak, yüksek özelliklere ve hızlı internet bağlantısına sahip bir cihaz gerektirir ve bazı oyunlar bu duruma uyumlu olmayabilir. 

Ek olarak rapor, Sony ‘Q Lite’ taşınabilir oyun konsolunun PlayStation 5 için çift algılama denetleyiciye benzeyeceğinden bahsediyor. Dokunsal geri bildirim sağlamak için uyarlanabilir tetikleyiciler gibi özelliklerin yanı sıra ses düğmeleri, hoparlörler, ses giriş jakı ve daha fazlası gibi hat içi seçenekleri içerecektir. 

Selçuk Üniversitesi'nde İşletme Okudu İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir