Sony tarafından gerçekleştirilen özel teknolojik üründe futbol maçlarını analiz edecek yeni teknoloji duyuruldu. SkeleTRACK olarak adlandırılan yeni teknoloji ile maçlar anlık olarak takip edilecek ve futbolcuların hareketlerinden futbol topuna kadar maçtaki her bir detay kapsamlı bir şekilde analiz edilebilecek.

Spor alanında teknoloji günden güne daha fazla yer alıyor. Özel sistemler ile maçlardaki hataların minimuma indirilmesi hedeflenirken, bu alanda yeni bir proje Sony’den geldi. Sony tarafından gerçekleştirilen özel lansmanda SkeleTRACK olarak adlandırılan yeni nesil teknoloji altyapı sistemi tanıtıldı. Uzun zamandan beri Sony bünyesindeki alt şirketler tarafından geliştirmeleri yapılan ve geçtiğimiz aylar itibariyle kullanılabilir hale getirilen SkeleTRACK teknolojisi, futbol maçlarındaki tüm oyuncuların ve futbol topunun yakından takibini yaparak analizini gerçekleştiriliyor.

Gerçek zamanlı olarak yapılan bu analizlerde üstelik milimetrik bir doğruluk oranına ulaşıldığı da belirtildi. Teknolojinin başlangıç aşaması itibariyle sadece futbol gibi spor etkinliklerinde kullanılması planlanansa da ileri yıllarda eğlence sektöründe de böyle yenilikçi teknolojilere yer verilmesi bekleniyor. 

Sony Teknoloji Günü’nde neler vardı?

Sony teknolojik gününde SkeleTRACK en gözde teknoloji olsa da bu teknolojinin dışında pek çok farklı ürün ve yenilik görücüye çıkarıldı. Bunlar arasında ise yer alanlar şöyle;

  • Virtual Production ile gerçek zamanlı CG videolar
  • VR teknolojisi için OLED Mikro ekran
  • Ray-tracing kullanımında yüksek çözünürlük desteği
  • Manipulator ile yeni robot teknolojisi
  • Yeni Earth ‘MIMAMORI’ platformu

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir