Bileşen sıkıntısı yaşamaya devam eden Sony, yaptığı yeni duyuru ile PlayStation 5 üretiminde yeni bir planlamaya gittiğini açıkladı.

Bileşen sıkıntısı, üretim hatlarında şirketleri oldukça zorluyor. Bloomberg’de yer alan yeni bir rapora göre Sony PlayStation 5 konsol üretimlerinde yaşadığı güçlükler nedeni ile üretimlerini kısıtlamak zorunda kaldı. Nisan 2021 ile Mart 2022 yılları arasında 16 milyon adet üretim planlayan şirket, mevcut planlamalarına ulaşamayacağını duyurdu. Yeni planlamalarda ise hedef 15 milyon cihaz üretimi yapmak.  Yapılan bu duyuru ile birlikte çip sıkıntısının şirket üzerinde ciddi bir etkisi olacağını görülürken, özellikle önümüzdeki dönemlerde sorunun devam etmesi halinde üretimlerin daha da düşebileceği tahmin ediliyor. 

Tek sorun bileşen değil

Sony ile ilgili gündeme gelen haberlerde tek sorunun çip olmadığı da belirtildi. Bileşen tedarikinin yanı sıra lojistik aşamalarında da çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalan Sony, bu bakımdan tüm aşamalarda karşısına çıkan sorunlar nedeniyle üretimlerini istediği şekilde sürdüremedi. Üretimde yaşanacak düşüş, özellikle konsol fiyatlarında yukarı yönlü bir harekete neden olabilir.

Konsol ve el cihazlarında olumsuzluklar arka arkaya duyuruldu

Son olarak Sony tarafından yapılan açıklamalar ile konsol ve el cihazlarındaki üretimlerde sorunların yaşandığı bir kez daha perçinlenmiş oldu. Geçtiğimiz dönemlerde Nintendo tarafından yapılan açıklamalarda benzer bir senaryo yaşanmış ve satış tahminlerinde 1.5 milyonluk bir revizyon yapılmıştı. Valve ise geliştirdiği özel el bilgisayarını benzer nedenler ile 2 ay erteledi ve Şubat ayına kadar teslimatların yapılamayacağını belirtti.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir