Geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük oyun şirketlerinden birini alan Microsoft’un bu hamlesi Sony’i endişelendirdi. Yeni Call of Duty serisi PlayStation’a gelecek mi? İşte detaylar;

Yeni görüntüler, online Call of Duty haritalarını ortaya çıkardı

Xbox serisinde başarılı olmak için yıllardır uğraşan Microsoft sonunda emeklerinin meyvelerini yemeye başladı. Geçtiğimiz aylarda Activision Blizzard’ı satın almak için 68.7 milyar dolar ödeyen şirketin bu hamlesi, oyun dünyasındaki en büyük rakibi Sony de dahil olmak üzere pek çok şirketi etkiledi. Activision Blizzard’ın Call of Duty oyunu hakkında açıklama yapan Sony, bu oyunun bir “temel yapım” olduğunu belirterek oyuncuların konsol almasındaki fikrini de etkilediğini söyledi. Ancak Microsoft bu konuda Sony ile aynı düşünmüyor.

Yeni Call of Duty serisi PlayStation’da olacak mı?

Microsoft, Xbox ekosistemini günden güne genişletmeye devam ederken bir yandan rakipleriyle de arasını bozmak istemiyor. Sony ise şirketin Activision Blizzard’ı satın alınmasından endişe duyuyor. Call of Duty serisi hakkında endişelenen şirket oyunun çok platformlu olarak kalması gerektiğini belirtti.

Microsoft ise farklı ülkelerdeki rekabet düzenleyicilerini anlaşma için ikna etmekle uğraşıyor. Bununla birlikte ikonik oyun sersinin geliştiricisi Activision Blizzard tarafından yapılan açıklamada söz konusu satın almanın rakip oyun şirketi veya distribütörlerini etkilemeyeceği aktarıldı.

Ancak Sony bu konuda aynı düşünmüyor. Oyun debi Activision Blizzard’ın satın alınmasının Xbox ve PlayStation arasındaki rekabeti baltalayacağına inanıyor. Eğer durum Sony’nin düşündüğü gibi olursa söz konusu anlaşma diğer oyun şirketlerinin çıkarlarını da etkileyebilir. Sony’nin açıklamalarına göre Call of Duty oyun dünyasında o kadar popüler ki, oyuncuların konsol seçimini de oldukça etkiliyor.

Bu açıklamalara ek olarak şirket başka bir stüdyonun böyle bir oyun geliştirmeyeceğini düşündüğünü aktararak şu açıklamayı yaptı;

“Kullanıcıların bu kadar bağlandığı bir oyun geliştiremeyeceğine inanıyoruz. Başka firma benzer bir ürün geliştirmek için bütçeye sahip olsa bile, Call of Duty’ye rakip olamayacak

Activision Blizzard Sony ile anlaşma yaptığı süreç boyunca PlayStation’a oyun sunmak zorunda. Ancak Microsoft’la anlaşması tamamlandıktan sonra Xbox’a ve PC’ye özel bir oyun stüdyosu olması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir