Sony tanıtımını yaptığı yeni LinkBuds kablosuz kulaklıklarıyla net sesi ortamdan uzaklaşmadan sunmayı başarıyor. Özellikle dış alanlardaki kullanımlarda problem yaratabilecek durumu ortadan kaldıran Sony, LinkBuds modelinde “Dış dünyaya kulak verirken bir yandan da daha net diyalogların ve doğal sesin tadını çıkar” mesajını veriyor.

Sony’den boyundan büyük işler başaran LinkBuds tanıtımı

Ultra küçük tasarımıyla dikkat çeken LinkBuds, küçük görünümüne göre üst düzey bir performans sergiliyor. Bu kapsamda üst düzeydeki ses kalitesine ek olarak özellikleriyle dikkat çeken LinkBuds, Sony’nin TWS pazarında iddialı olmasını sağlayacak. Özel sensör ve konumsal ses teknolojilerinin kullanıldığı kablosuz kulaklıklar farklı içeriklerde de destek sağlıyor. Tanıtıma göre arttırılmış gerçeklik desteğine sahip olması ile oyunlardan uygulamalara kadar her alanda LinkBuds ile AR deneyimi yaşanabilecek.

LinkBuds dış alanda farklı bir deneyim sunuyor

Kablosuz kulaklıkların dış mekandaki kullanımlarında ise ses şeffaflığı ortaya çıkarılmış durumda.  4 gram ağırlığı bulunan her bir kulaklık, kulak içinde rahatsızlık yaratmıyor. Kulaklığın tasarımında 1982 yılından günümüze kadarki süreç içerisinde Sony’nin deneyimlerinden yararlanıldı. 500 milyon aşkın ses örneği ile geliştirilen kulaklıklarda gürültü azaltma teknolojisinden ortam gürültüsünü bastırmaya kadar her bir detayda seçenekler kullanıcılara bırakıldı. Sony tarafından geliştirilen entegre işlemci V1’in kullanıldığı model, Sony’nin TWS pazarında yeni bir dönem başlatmasını sağlıyor.

LinkBuds özellikleri arasında öne çıkan diğer detaylar ise şöyle;

  • Geniş Alan Dokunuşu (Wide Area Tap)
  • Müzik listelerinde dokunuş ile geçiş ve kontrol
  • Speak-to-Chat
  • Sesli asistanı desteği
  • Fast & Swift Pair özelliğiyle bluetooth eşleştirmesi
  • Özel Spotify entegrasyonu
  • Microsoft Soundscape

IPX4 sınıfı suya dayanıklılık sertifikası bulunan kulaklıklarda, kulaklık desteği ile 12, sadece kulaklıklarda ise 5,5 saatlik bir kullanım elde edilebiliyor. 10 dakikalık şarjda ise 90 dakikalık bir kullanım süresi elde edilebiliyor.

Sony LinkBuds
Sony LinkBuds

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir