Oyun alanında etkinliğini artırmak isteyen Sony, Kanada merkezli bağımsız oyun geliştiricisi Haven Studios’u satın aldığını duyurdu. Satın alma ile birlikte satın almanın bedeli merak edilse de resmi açıklamalarda finansal detaylara yer verilmedi. 

Satın alma Haven Studios ve Sony’nin 1 yılı aşkın süreden beri sürdürdüğü ortaklığın ardından geldi. Uzun zamandan beri ortak çalışmalar sürdüren iki şirket, bu beraberliği satın alma ile noktaladı.

Haven Studios çalışmalarıyla dikkat çekiyordu

Haven Studios, Assassin’s Creed’in ortak yaratıcısı ve Stadia Games and Entertainment’ın eski başkanı Jade Raymond tarafından kuruldu. Şirket, Raymond tarafından 2021 yılının Mart ayında kurulmuştu. Bu nedenle sektörün oldukça yeni isimlerinden birisi olmasına karşın kısa süre içerisinde sektörde adını duyurmayı başaran Haven Studios, Sony iş birliği ile gücünü arttırmıştı.

Bağımsız olmasına rağmen Sony tarafından desteklenmesi, zaman zaman tartışmalara yol açmış olsa da yapılan yeni satın alma anlaşması ile ilk andan itibaren Sony’nin bu konuda istekli olduğu görüldü. 

Sony’nin oyun alanındaki etkinliği artacak

Satın alma hakkında yorum yapan PlayStation Studios başkanı Hermen Hulst: “Jade ve ekibiyle 2021’in başlarında Haven Studios’un oluşumunu duyurmanın eşiğindeyken çalışmaya başladık. İlk adımlarından itibaren Haven’ın oyuncuları olumlu ve anlamlı şekillerde bir araya getiren modern birçok oyunculu deneyim yaratma vizyonundan ilham aldık. Böyle iddialı bir projeyi gerçekleştirecek yaratıcı ve teknik uzmanlıklarından emindik ve PlayStation için yeni, orijinal bir IP geliştirme yolculuğuna yatırım yapmaktan heyecan duyduk.” dedi.

Haven Studios’un satın alınması, Sony’nin artık Kanada’da bir oyun geliştirici ekibine sahip olduğu anlamına geliyor. Bilmeyenler için hatırlatmak gerekirse Kanada dünyanın en büyük AAA oyun üreticileri arasında yer alıyor. Çoğu büyük oyun şirketinin ülkede faaliyet göstermesi, ülkeyi her geçen gün daha önemli hale getiriyor. Bu nedenle Sony’nin Haven Studios ile ülkede faaliyet gösterecek olması, oyun dünyasında dengeleri değiştirebilir.

Haven Studios’un ilk oyunu merak ediliyor

Satın alma ile ilgili ortaya çıkan bu gelişmeler sonrası gözler çıkarılacak ilk oyuna çevrildi. İlk oyun ile ilgili ayrıntılar henüz paylaşılmamış olsa da şirketin büyük bir aşama kaydettiği vurgulandı. Bu bakımdan önümüzdeki günlerde Sony üzerinden yapılacak yeni lansmanlar ile satın alma sonrasında ilk oyun duyurulabilir. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir