Sony tarafından bugün yapılan açıklamaya göre PlayStation Gamescom etkinliğinde yer almayacak. Detaylar burada…

Sony Warner Games’i satın almış olabilir

Covid-19 salgını hayatımızı büyük ölçüde etkiledi. Aynı zamanda yaşama ve çalışma şeklimizi de değiştirdi. Ayrıca her yıl düzenli olarak düzenlenen etkinlikler de geçici olarak durdurulmuştu. Ama artık yavaş yavaş normalleşme sürecindeyiz. Bu bağlamda, ilk olarak E3 yetkilileri oyunların uzun zamandır beklenen gösterilerinin bir kez daha fiziki toplantıların kapılarını araladığını söylemişti. Ancak PlayStation gibi onlarca büyük şirket, ne E3 etkinliklerine ne de Gamescom’a katılmayacaklarını açıkladı.

Sony duyurdu: PlayStation, Gamescom’a katılmayacak!

Gamescom organizatörleri, bu yıl kişisel etkinliğe 250’den fazla şirketin katılacağını duyurdu. Ancak uzun zamandır beklenen birkaç oyun ve ürünün üreticisi, ilk duyuru gününden itibaren katılmayacaklarını söyledi.

Sony’nin bugünkü açıklamasının ardından Activision Blizzard, Take-Two Interactive ve Nintendo gibi şirketlerle birlikte Gamescom etkinliğine katılmayacak şirketler arasında yer aldıklarını duyurdu.

Peki bu etkinlik sırasında kimin PS VR2’yi veya God of War: Ragnarök’ü tanıtılacak mı?

24-28 Ağustos tarihleri ​​arasında gerçekleşecek olan Gamescom, hem online hem de fiziksel olarak düzenlenecek. Dolayısıyla katılmayacağını söyleyen bazı firmalar etkinlikte internet üzerinden yayın yapabilir. Ancak bu konuda henüz kesin bir açıklama yok.

Bunun yanı sıra yeni duyurulara göre E3 etkinliği bu sene iptal edildi. Bu yıl uzun bir aradan sonra kapılarını fiziksel olarak açmayı hedefleyen fuar için geri adım atılması oyunseverleri üzdü. Geçtiğimiz ay fuarın fiziksel olarak düzenleneceği yönünde açıklayan yetkililerin oyun şirketlerinin katılımının az olması nedeniyle fuarı iptal ettikleri düşünülüyor.

Ancak 2023’te Gamescom kaldığı yerden devam edecek ve hem online olarak, hem de fiziksel olarak kapılarını açacak. Avrupa ESA Başkanı ve CEO’su Stan-Pierre-Louis konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

2023’te hem dijital hem de yüz yüze bir etkinlikle geri dönmekten heyecan duyuyoruz. Her ne kadar bu dijital etkinlikleri ve bu sayede daha fazla insana ulaşma fikrini sevsek de fiziksel olarak buluşmaya karşı yoğun bir ilgi olduğunun farkındayız. Şahsen bağlantı kurabilmek, birilerini görebilmek ve deneyimleri canlı olarak yaşamak gerçekten harika.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir