Bu bahar, Sony, elektrikli araç pazarına girmeye ve yeni nesil mobilitede daha büyük bir rol oynamak için eğlence ve algılama güçlerinden yararlanmak için bir şirket kurmaya çalışacak. Sony elektrikli araç pazarına nasıl giriyor?

Reuters’e göre Sony Başkanı Kenichiro Yoshida, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki CES Teknoloji Fuarı öncesinde düzenlediği basın toplantısında yeni şirket Sony Mobility hakkında konuştu. Yaratıcı bir eğlence şirketi olarak Sony’nin mobiliteyi yeniden tanımlamak için iyi bir konumda olduğuna inanıyoruz, “diyor Yoshida.

Sony elektrikli otomobil rekabetine dahil olacak

Sony’nin otonom sürüş için vazgeçilmez olan sensörler gibi alanlarda mükemmel bir teknolojiye sahip olduğu söyleniyor. Elektrikli araç planının açıklanmasının ardından şirketin hissesi Tokyo’da %4,2 artarak istikrarlı Nikkei endeksini geçti.

Sony Xperia View VR tanıtıldı

Yoshida, Aralık 2020’den bu yana Avrupa’da halka açık yollarda test edilen ve daha önce duyurulan VISION S01 Coupe ile aynı elektrikli araç platformunu kullanan VISION S02 Sport Off-Road Vehicle’ın (SUV) bir prototipini tanıttı. Sony başkanına göre şirket, mobiliteyi yolcuların bireysel eğlence seçeneklerini seçebilecekleri ve 5G internet bağlantısının keyfini çıkarabilecekleri bir “eğlence alanı” olarak görüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir