Sony, DualShock’a benzer bir kontrolcü panel satın aldı. Söz konusu bu patenti görseli, üzerinde çalışmalar yapan oyun kontrolcüsünün tasarımı ile ilgili bilgi sahibi olmaya imkan tanıyor.  

Japonya merkezli teknoloji devi Sony Interactive Entertainment, DualShock’a benzer kontrolcü için özel bir patent satın aldı. Söz konusu bu patent, teknoloji dünyasının başarılı isminin üzerinde çalıştığı kontrolcünün nasıl bir tasarıma sahip olacağını gösteriyor. 

DualShock’a benzer bir kontrolcü geliyor

6

Sony Interactive Entertainment’ın yeni bir kontrolcü patenti aldığı bildirildi. Yayımlanan patent bilgilerine göre şirketin çalışmalara devam ettiği kontrolcünün tasarımı PlayStation 5 adlı yeni nesil oyun konsolunun kontrolcüsü DualShock ile oldukça benzer özelliklere sahiptir. Patentte yer alan bilgilere göre söz konusu bu kontrolcü Nintendo Switch’in Joy-Con kontrolcüsüne ya da mobil cihazlar için geliştirilen Backbone’a benzer şekilde çalıma sistemine sahip olacak. İki adet analog sisteminin yer aldığı bu kontrolcünün butonlarında kare, üçgen ve çember şeklinde simgeler yer alıyor. 

Japonya merkezli teknoloji devi patentini aldığı kontrolcü mobil cihazlarda da çalışma özelliğine sahip olacak. Görüldüğü üzere Sony, PlayStation oyuncuları tarafından beğeni kazanan DualShock tasarımını mobil platformlarda da kullanmak üzere yeniden tasarlıyor. PlayStation CEO’su Jim Ryan, bu yılın ilk aylarında yapmış olduğu açıklamada, gelecek yıl içerisinde bazı ikonik PlayStation IP’lerinin mobil cihazlar için de geleceğini belirtmişti. Söz konusu oyunların ücretsiz olup olmayacağı ise şu an için belirtilen bir durum değildir.

8

Oyun dünyasının başarılı şirketlerinden biri olan PlayStation, aynı zamanda eski bir Apple Arcade yöneticisini de işe almıştı. Yaşanan tüm bu gelişmeler, teknoloji dünyasının başarılı ismini mobil cihazlar için kontrolcü piyasaya sürmek adına planlar kurduğunu gösteriyor. Şirketler tarafından alınan bu patentin henüz piyasaya sürülmediğini de belirtmek gerekir. Bu sebeple de Sony Interactive Entertainment, mobil cihazlar için almış olduğu patenti kullanmayabilir ancak şirketin attığı bazı adımlar bu ihtimali daha da kuvvetli hale getiriyor. 

En çok oynanan PlayStation 5 oyunu

  1. Fortnite
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War
  3. FIFA 21
  4. NBA 2K21
  5. Assassin’s Creed Valhalla
  6. Destiny 2
  7. MLB The Show 21
  8. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  9. Demon’s Souls
  10. NBA 2K22

Japonya merkezli teknoloji devi Sony’nin PS5 konsolu üzerinden en çok oynanan ikinci oyun Call of Duty: Black Ops Cold War oldu. Treyarch ve Raven Software tarafından geliştirilen video oyunu, Soğuk Savaş döneminde kusursuz bir deneyim sunuyor. Listenin üçüncü sırasında ise FIFA 21 yer aldı. Dördüncü sırada NBA 2K21 isimli basketbol oyunu bulunurken beşinci sırada ise Assassin’s Creed Valhalla yer alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir