Bu Ekim ayında 21.02-04.02.00 ürün yazılımının gelmesinin ardından güncelleme, önceden giderilen bir sorunu ortadan kaldırdı!


PlayStation 5, geçmişte zaten düzeltilmiş bir sorunu yeniden düzeltti. Ürün yazılımı güncellemesi 21.02-04.02.00’nin piyasaya sürülmesi, sistem kararlılığını iyileştirdi ve küçük hataları düzeltti, ancak PS4 oyun diski yerleştirme ile ilgili bir tane de geri getirdi. Farklı Reddit kullanıcılarına göre (VGC aracılığıyla), bir PS5 konsoluna bir PS4 diski yerleştirirken ve bu başlığı yeni nesil sürüme güncellemeyi seçerken, oyunun her iki sürümü de SSD’ye tek bir sürüm yerine yükleniyor.

Sony yeni bir PS5 üzerinde çalışıyor olabilir

Bu nedenle, oyuncu son neslin sürümünü manuel olarak kaldırmalıdır. Bu, yalnızca yeni neslin (yüklemeyi belirttiğimiz sürüm) gerçekten keyfini çıkarmak istediğimizde, iki sürümün (PS4 ve PS5) kurulu olduğu ve böylece depolamayı gereksiz yere çoğalttığımız anlamına gelir. Şimdilik bu hatadan etkilenen oyunlar Death Stranding Director’s Cut, Nioh ve No Man’s Sky.

Bu sorun zaten geçen Şubat ayında çözülmüştü

Sony’nin çözümü bulması ve geçtiğimiz Şubat ayında zaten çözülmüş olan bir sorunu tersine çevirmek için yeni bir sistem güncellemesi uygulaması umulmaktadır. Yama hakkında kullanıcı yorunları şu şekilde: “Nadir durumlarda, bir oyunun PS4 sürümü, PS5 sürümünü güncelledikten ve yükledikten sonra diskten yüklenirdi. Artık PS4 oyun diskini takarken, PS4 sürümü beklenmedik şekilde yüklenmeyecek. “Yani Sony düzeltmeyi başardı. Küçük bir sorun ama rahatsız edici.

Sony, PS5’te gelecek için “heyecan verici” güncellemeler hazırlıyor

3D Audio’daki iyileştirmeler ve diğer yaşam kalitesi ayrıntılarının yanı sıra SSD kartları kullanarak depolamayı genişletme olanağı ile geçen Eylül ayında ikinci büyük PS5 güncellemesinin yayınlanmasının ardından Sony, gelecekte “heyecan verici fikirler” ile ilgili güncellemeler yapacağımızın sözünü verdi. Ancak şirket bu güncellemelerin neler olacağı hakkında bir açıklama yapmadı. Sony’le ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir