Sony yeni bir PS5 üzerinde çalışıyor olabilir - Haberler - indir.com

Sony yeni bir PS5 üzerinde çalışıyor olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-08 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Ortaya çıkan bazı yeni söylentilere göre Sony, PlayStation 5’in tasarımını yenilemeyi düşünüyor. Bu noktada Sony’nin yeni bir PS5 versiyonunu pazara sunma ihtimali bulunuyor. Bu yenilik sonrasında ise PS5’in 5 nm CPU’su yerini 6 nm CPU’ya bırakabilir. Şuan için bu yeniliğin PS5’e olan etkisi hakkında henüz bir bilgi yer almıyor. Ancak küçükte olsa bir performans düşüşü ihtimalinin yer aldığını belirtelim. PlayStation 5, COVID-19 salgını sebebiyle insanların evlere kapanması da olunca tüm zamanların en iyi çıkış yapan oyun konsolu olmayı başarmıştı. Bununla beraber Sony, PlayStation 5 üretimi talebe yanıt verecek miktarlarda başaramadı ve hali hazırda mikroçip kıtlığı yaşandı.

Digitimes tarafından ifade edilen bilgilere göre Sony, PlayStation 5’te önemli bir tasarım değişikliğine gitmeyi hedefliyor. Kaynaklara göre ayrıca Sony, TSMC dahil olmak üzere tüm tedarikçilerine PlayStation 5’in yenilenen tasarımının 2022’nin 2. Veya 3.çeyreğinde üretime başlayacağını belirtiyor.

PlayStation Store'da altın hafta indirimleri %80 indirimle başladıPlayStation Store'da altın hafta indirimleri %80 indirimle başladı

PlayStation 5 tasarımı yenileniyor

Sony’nin halihazırda satış rekorları kırmaya devam eden PlayStation 5’in neden tasarım değişikliğine gideceği merak ediliyor. Bu soruya yönelik bazı düşüncelere göre hali hazırda olan modelde PS5’e güç veren 5 nm CPU’lar çok maliyetli olduğu için Sony’nin işlemcilerini AMD’nin yeni 6 nm yarı özelleştirilmiş CPU’lar ile değiştireceğini belirtiyor. Bu kapsamda ise PlayStation 5’in söz konusu tasarım yeniliği, modelin dış görünüşünden harici donanıma yönelik olacak. Performans noktasında ise neler sunacağı bilinmezken, tarihin en iyi satışla başlayan bu konsolun performansının az da olsa böyle bir yenilik ile düşmesi bekleniyor.

Ülkemizde de satışta olan PlayStation 5’in yenilenen versiyonunda fiyat noktasında herhangi bir yeniliğin olmaması bekleniyor. Henüz Sony tarafından doğrulanmayan bu durumun ilerleyen günlerde daha da netleşmesi ve açığa çıkması bekleniyor.


Among Us PlayStation platformuna geliyor!Among Us PlayStation platformuna geliyor!
PlayStation'lar Discord ile entegreli çalışacakPlayStation'lar Discord ile entegreli çalışacak

PAYLAŞ