PlayStation, Bungie’ye 3.6 milyar dolar ödedi. Bungie, Destiny ve Halo serilerini geliştiren PS Studios’un bir parçası haline geldi. İşte detaylar:

Stray PlayStation Plus aboneleri için ücretsiz olacak

Sony, Microsoft’un Bethesda ve Activision Blizzard gibi stüdyoları satın alması konusunda sessiz kalmadı. PlayStation yapımcısı, yakın zamanda birçok farklı stüdyoyu PlayStation Studios ekibine dahil etmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Sony kısa süre önce Destiny ve Halo serilerinin arkasındaki stüdyo olan Bungie’yi satın aldı.

Sony, Destiny geliştiricisi Bungie’yi 3,6 milyar dolara satın alıyor

Geçen yıl Housemark ve Uncharted stüdyosu Bluepoint’i satın alan PlayStation Studios, oyun ekibini genişletmeye devam ediyor. Sony’den yapılan resmi açıklamada, Destiny serisinin geliştiricisi Bungie’nin 3,6 milyar dolara satın alındığı doğrulandı.

1991 yılında ABD’de kurulan oyun stüdyosu Bungie, Xbox’ta Halo serisinden efsanevi oyunun geliştirilmesiyle tanınır. Bungie tarafından geliştirilen Halo oyunları arasında Halo 2, Halo 3 ve Halo: Reach bulunur. Ancak şirketin en ünlü oyunları hiç şüphesiz Destiny ve Destiny 2 serisi.

Stüdyonun aktif olarak yeni bir oyun üzerinde çalışıp çalışmadığı henüz belli değil. Ancak Destiny 2, çevrim içi oyun endüstrisinde her zaman çok popüler olmuştur ve yıllar içinde içerik güncellemeleri almıştır. Bu nedenle birçoğu Bungie ve PlayStation Studios’tan sonra ne yapacaklarını merak ediyor.

Sony Interactive Entertainment’ın eski başkanı ve CEO’su Jim Ryan, Mart 2026’ya kadar 10’dan fazla yeni çevrimiçi oyun yaratmak istediğini açıkladı. Böylece Destiny serisi, geleceğin PlayStation’ının önemli bir parçası olacak.

Microsoft’un büyük satın almalarına karşı giderek stratejik adımlar atan PlayStation Studios, her geçen gün büyümeye devam ediyor. İlginçtir ki satın aldığı her stüdyo farklı platformlar için oyunlar çıkardı. Bungie oyunlarının gelecekte PlayStation’a özel olup olmayacağı bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir