Google ve Üretken Akademi tarafından desteklenerek düzenlenen Solution Challange Incubation Programı 11 Şubat tarihinde başlayacak.

Google önderliğinde başlatılan ve Türkiye’deki bölümde Üretken Akademi tarafından desteklenen yeni program, kısa süre içerisinde Türkiye’de dikkat çekmeyi başardı. Geçtiğimiz yıllarda yoğun ilginin ve katılımın bulunduğu program, 2022 yılında da yine dopdolu. Bu yılki programın ana odak noktası ise 17 sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik projelerin geliştirilmesi. 11 Şubat tarihi itibariyle başlayacak programda, farklı alanlarda hackathon düzenlenecek. Bu alanlarda başarılı olanlar ise bir sonraki aşamaya geçiş yapacak ve ön hızlandırma için onay alacak.

Solution Challange Incubation Programı takvimi

Solution Challange Incubation Programı takvimindeki hackathon tarihleri şöyle;

  • 11-13 Şubat tarihleri arasında ‘Flutter’
  • 18-20 Şubat arasında ‘People’
  • 25-27 Şubat arasında ‘Prosperity & Peace’
  • 4-6 Mart tarihleri arasında ‘Planet’

Ön onay alanlar için 4 haftalık çevrimiçi eğitim gibi çeşitli seçenekler sunuluyor. Periyodik olarak düzenlenecek eğitimler ve webinar yayınları ile desteklenecek programda üstelik kayıt süreci de devam ediyor. Resmi başvuru sayfası üzerinden yapacağınız başvurular ile programa dahil olabilmek mümkün.

Resmi sitedeki verilere göre bugüne kadarki süreç içerisinde 10 bin katılımcı, 200 mentör, 100 proje fikri, 10 sosyal girişim ve Top 50 içerisinde Türkiye’den 6 proje yer aldı. Bu yıl Türkiye’deki beklentiler çok daha yüksek.

Solution Challange Incubation Programı için hazırlanan tanıtım ise şöyle;

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir