Bugün sabah saatleri itibariyle Solana ağına yönelik gerçekleşen saldırı sonrasında kripto para sektöründe büyük bir tedirginlik hakim oldu.

Solana’da yaşanan güvenlik ihlali sonrasında Phantom, Slope ve Trust Wallet gibi Solana altyapısı üzerine kurulmuş sistemlerindeki sıcak cüzdanlardaki dijital varlıklar çalındı. Saldırı, fark edildikten sonra da devam ettiği için 8000’ini aşkın cüzdanın saldırıdan etkilendiği ve 580 milyon dolarlık bir zararın ortaya çıktığı anlaşıldı. Oysa ilk açıklamalarda 7767 cüzdanın etkilendiği ve zararın 8 milyon dolar olduğu belirtilmişti. Her geçen saat zarar artarken, yapılacak araştırmalar neticesinde saldırının net sonuçları anlaşılabilecek. Yaşanan bu durum, kripto para ve güvenlik sorularını yeniden gündeme getirdi.

Huobi Global’den Solana kullanıcılarına öneri

Yaşanan olay sonrasında Huobi Global saldırıdan korunmak isteyen kullanıcıları Huobi Global kullanmaya davet etti. Son 9 yıl içerisinde güvenlik ihlalinin yaşanmadığı Huobi Global’de güvenlik tamamen bağımsız bir ekip tarafından yürütülüyor ve kullanıcıların soğuk ve sıcak cüzdanlarında herhangi bir ihlalin yaşanması böylece önlenebiliyor.

Solana ağındaki 7.767 cüzdandan para çekildi

 Solona yatırımcılarına yönelik öneriler sunan Huobi Global, kullanıcıların sürekli tetikte olması ve sektörü takip etmesi gerektiğini ifade ederken Huobi Global ile kolayca bunun sağlanacağını vurguladı. Yapılan basın açıklamasında Huobi Group CFO’su Lily Zhang’in konuyla ilgili düşünceleri de dile getirildi. Huobi Global’i ön plana çıkaran Lily Zhang “Kullanıcılarımızı ve varlıklarını her zaman korumaya hazırız” dedi.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir