Hızlı işlemleriyle tanınan ve giderek daha popüler hale gelen blok zinciri Solana’da büyük bir saldırı gerçekleşti. 7767 cüzdandan para çekildiği doğrulanırken toplam vurgunun 8 milyon dolar olduğu belirtildi.

Solana’nın Status adlı Twitter hesabından kripto dünyasını derinden sarsan bir gelişme duyuruldu. Açıklamalara göre Çarşamba günü sabah erken saatlerde Solana ağındaki 7767 cüzdandan para çekildi.8 bine yakın adresten yapılan bu çekimler sonrasında 8 milyon dolarlık bir kayıp meydana geldi.

Sıcak Solana cüzdanları hedef oldu

Yapılan ilk değerlendirmelere göre saldırılardan sadece sıcak cüzdanlar etkilendi. Ancak saldırının sadece Solana ile sınırlı kaldığı düşünülmüyor. Zira Solana Ventures yatırımcısı Justin Barlow tarafından yapılan açıklamalarda Solana dışında USDC cüzdanlarının da boşaltıldığı belirtildi. Yaşanan saldırı sonrasında Solana tarafından güvenlik üst seviyeye çekilirken, kullanıcılara da soğuk cüzdana geçiş önerisi yapıldı.

Dün Nomad, bugün Solana

Solana saldırısının, Nomad’dan yaklaşık 200 milyon dolarlık dijital varlığın çalınmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Nomad’dan 190 milyon dolar değerinde kripto para çalındı

Solana’da meydana gelen olay sonrasında 7767 cüzdan sahiplerine çağrı yapıldı ve resmi olarak açılan formun doldurulması istendi.

Saldırının nedeni belirsizliğini koruyor. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir