Kripto para birimleri elektronik olarak saklanabilir. Peki bu sözde soğuk ve sıcak kripto para cüzdanları arasındaki fark nedir?

ABD’de kripto para düzenlemesi için yeni yasa tasarısı

Kripto para birimleri gün geçtikçe daha yaygın hale geliyor ve giderek daha fazla insan bunları benimsiyor. Peki kripto paralarımızı nereye koyacağız? Kripto para birimlerini depolamak için birçok seçenek vardır. Bu yollardan biri de elektronik cüzdanlardır. Peki bu sözde soğuk ve sıcak cüzdanlar arasındaki fark nedir?

iOS için Binance indir
Android için Binance indir

Kripto paraları nerede saklamalıyız?

Kripto para cüzdanı, kripto para birimlerini depolamak için kullanılan bir uygulama veya cihazdır. Geleneksel bir cüzdanın aksine, kripto borsasında madeni paralar yerine kripto para birimi bulunur. Burada bulunan kripto para birimleri blok zincirinde kalır ve sadece özel bir şifre ile erişilebilir.

Sıcak cüzdan nedir?

“Sıcak cüzdan” terimi, İnternet’e bağlı cüzdanlar için kullanılır. Bu cüzdanlar tarayıcı uzantıları, mobil uygulamalar veya bilgisayar uygulamaları olabilir. Sıcak cüzdanlar hızlı işlemler için uygundur. Ancak bu cihazlar ve uygulamalar internete bağlı oldukları için her zaman bir güvenlik riski taşırlar. Hackerların ilk hedefi genellikle sıcak cüzdanlardır.

Sıcak cüzdanlar ise çevrim içi yapıları gereği kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Bu cüzdanlara internet erişimi olan her yerden erişilebilir ve işlem yapılabilir. Bu nedenle, sıcak cüzdanlar aracılığıyla işlemler daha rahat yönetilebilir.

Soğuk cüzdan nedir?

Sıcak cüzdanların aksine, soğuk cüzdanların internet bağlantısı yoktur. Bu çevrimdışı cüzdanlar, özellikle güvenlik açısından mükemmeldir. Soğuk cüzdanlar, kripto para birimlerini siber saldırılardan korumanın en iyi yoludur.

USB stick benzeri fiziksel cihazlar olan cool cüzdanlar özellikle büyük yatırımcılar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak her zaman internete bağlı olmadıkları için sıcak cüzdanlara karşı kullanımlarının daha az pratik olduğunu da söyleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir