ABD, kripto para birimlerini düzenlemek için yeni bir yasa tasarısı hazırladı. ABD’li senatörler tarafından kripto para birimlerinin yeni tasarımı hakkında dikkat çekici detaylar var.

ABD’nin dijital dolar yasası hazır

Geçen aydan bu yana kripto para birimlerinin çöküşünün ardından, dünya çapında kripto düzenleyici önlemler hızlandı. ABD Senatosu’ndaki yeni bir ikili (cumhuriyetçi ve demokratik) girişim, ABD hükümetinin kripto para birimlerini kontrol etmek için ne yapması gerektiğini gösteriyor.

Kripto para birimi düzenlemesi için yeni mevzuat

İki ABD senatörü, Sorumlu Mali İnovasyon Yasası (kısaca RIFA) adlı bir yasayı imzaladı. Bu tasarının kripto para birimleri de dahil olmak üzere tüm dijital varlıkları ele alması için “kripto para birimlerini yasaklamadan mevcut yasalara dahil edin.”

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından sunulan yeni düzenleme, kripto para birimleri dünyasını netleştirmeyi amaçlıyor. Tasarıdaki ilk önemli teklif, birkaç istisna dışında dijital para birimlerini geleneksel menkul kıymetler olarak tanımamaktır.

RIFA ayrıca stablecoin’leri düzenlemeyi de amaçlıyor. Kripto para piyasası TerraUSD’nin çöküşüyle ​​tersine döndüğünden, Senatörler stabilcoin ihtiyacını dikkate alacaklar. Ancak şu anda dijital dolar dışında nasıl bir düzenleme yapılacağı belli değil.

Tasarının bir diğer önemli konusu da dijital varlıkların vergilendirilmesi. Rapor, tüm merkezi olmayan kuruluşların vergiye tabi olması gerektiğini söylüyor. Bu, ABD’deki anonim kripto şirketlerinin sonu olabilir.

Ayrıca kripto para borsaları için iflas tanımları da yeniden gündeme geldi. RIFA’ya göre, kullanıcılar yatırım yapılan varlıklardan likit olmayan bir getiri elde edebilmelidir.

Yeni yasanın Cumhuriyetçiler ve Demokratlar tarafından imzalanması, yasanın kabul edilme şansını artırıyor. Ancak nihai kararı CFTC ve SEC’in vereceği gerçeğini göz ardı edemeyiz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir