Siber saldırılara yönelik çözümler geliştirmede en hızlı büyüyen girişimlerinden birisi olan SOCRadar Seri A turunda 5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, uzun yıllardır girişim ekosistemine öncülük eden 212 tarafından yapıldı.

Yapılan yatırımın mali detayları paylaşılmadı.2019 yılında Huzeyfe Önal ve Ahmet Kuruköse tarafından kurulan girişim, XTI sağlayarak farklı siber güvenlik hizmetlerini tek bir bulut tabanlı platformda topluyor. Şu anda siber tehditlere karşı bir erken uyarı sistemi sunuyor. 150 ülke de yaklaşık 6 bin kullanıcıya sahip SOCRadar, dünya çapında tanınan bir siber tehdit erken uyarı sistemi olarak kullanıcılara sunuluyor.

Şirket tehditlere karşı veri topluyor

Merkezi Delaware eyaletinin Middletown ilçesinde bulunan şirket 140’ten fazla kişilik ekibiyle çalışmalarını sürdürmekte. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Huzeyfe Önal girişim hakkındaki açıklamasında,

“SOCRadar’da, dünya çapındaki kuruluşların siber saldırganlara karşı proaktif önlemler almasına yardımcı olmayı misyon ediniyoruz. Siber tehdit çözümleri, eyleme geçirilerek bağlamsal bir şekilde sağlandığında, External Attack Surface Management (EASM) ve Digital Risk Protection (DRPS) ile birleştirildiğinde siber saldırılara karşı koymak için gerekli olan şeyleri sunduğuna inanıyoruz.” dedi.

Şirket profesyonel bir tehdit aktörü gibi davranarak saldırıları ve saldırıya dönüşebilecek verileri farklı dillerdeki binlerce çeşitli kaynaktan topluyor yapay zeka ve veri teknolojilerinden faydalanarak işliyor ve istihbarata dönüştürüyor.

yandex e tarihin en buyuk siber saldirisi 1631279526
Siber güvenliğin yeni gözdesi SOCRadar’a, 212’den 5 milyon dolar yatırım

212’nin kurucu ortağı olan Numan Numan yatırımda bulundukları girişim hakkında,

“212’de, güçlü global bir vizyonla hareket eden ve bu vizyonu sürdürmek için yetenek ve becerilere sahip insanlarla ortaklık yapıyoruz. SOCRadar ekibinin büyüme yeteneğinden ve kararlı misyonlarından sürekli olarak etkilendik. Onlar küresel siber güvenlik arenasında iz bırakmaya çalışırken, yolculuklarının bir parçası olmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

212 tarafından yapılan 5 milyon dolar değerindeki yatırım, ABD’deki çalışmaları geliştirmek, global satış ve pazarlama alanındaki çalışmaları genişletmek için kullanılacak.

Moleküler Biyoloji ve Genetik

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir