Zamanla mobil uygulamalarına gelişmesi ile birlikte global mobil pazarındaki rekabet de oldukça artmıştır. Bunun sonucunda mobil uygulama şirketleri ise rakiplerinden geri kalmamak adına pazarlamada yeni trendlere yönelmeye başlamışlardır.

Bundan dolayı SocialPeta, hem mobil oyunlar hem de diğer uygulamalar adına global mobil sektör analiz raporunu çıkartmıştır. Mobil sektörde kazanmak adına yapmanız gerekenler, 2021 yılı mobil reklamcılık istatistikleri, reklam trendleri ve ipuçları, pazar trend tahminlerine bu rapor ile ulaşabilirsiniz.

2021 İstatistiksel Analizleri

Oyun harici uygulamalar: Son beş yılda ilk defa reklamveren sayısında düşüş gözlemleniyor

2021 yılında 190,000 mobil reklamveren bulunuyor, bu da geçen yılına kıyasla yaklaşık %8.23 bir düşüşe denk geliyor. Bu düşüşün gerçekleşmesinin sebebi ise pazar doygunluğundan kaynaklanmakta ve son beş yıl içerisinde ilk defa negatif bir değer görülmekte.

socialpeta 2021 mobil pazarlama rehberi 1

Android ve iOS uygulamaları kıyaslandığında, Android’in ortalama 435 reklam ile en üst sırada olduğu, iOS uygulamalarından %11.3 daha yüksek yüzdeye sahip olduğu görülmektedir. Ayrıca Android uygulamaları iOS uygulamalarından daha fazla reklam da almıştır.

socialpeta 2021 mobil pazarlama rehberi 2

Global mobil uygulama reklamcıları, son dönemlerde sosyal medya pazarlamasının önemini oldukça iyi anlamış durumda. Bu konuda reklamcılar tarafından en çok kullanılan sosyal medya platformları ise Facebook ve Instagram olmuştur. İki platform da reklam sayılarında oldukça yüksek artışlar yaşamış, Facebook sadece 2021 yılında 149 bin 600 reklama yer vermiştir.

socialpeta 2021 mobil pazarlama rehberi 3

Mobil uygulama endüstrisi hakkında daha detaylı istatistiksel analizleri incelemek ister misiniz? SocialPeta’nın 2021 global mobil pazar analiz raporunu indirerek gerekli tüm bilgilere ulaşabilirsiniz!

Oyunlar : reklamveren ve reklam sayısında büyük bir değişiklik bulunmakta

2021 yılında 2020’ye kıyasla oyun reklamları sayısında büyük bir yavaşlama gerçekleştiği görülüyor. SocialPeta, 2020 yılında olan %44 büyümeye kıyasla, 2021 yılında büyümenin sadece %5 olduğunu gözlemlemektedir.

socialpeta 2021 mobil pazarlama rehberi 4

Reklamların ortalama yayın süresi 2021’de %87.9 artarak 32.5 güne çıkmıştır. Reklam verileri incelendiğinde bunun sebebinin klasik materyallerin pazarda daha popüler olması olduğu görülmektedir.

socialpeta 2021 mobil pazarlama rehberi 5

Casual oyunların 18 binden fazla reklamverene sahip olup en çok reklamveren içeren tür olduğu görülmüştür. Ayrıca RPG oyunlarının ise 6.6 milyon reklam ile en çok reklam verilen tür olduğu görülmüştür.

socialpeta 2021 mobil pazarlama rehberi 6

Daha fazlasını görmek için SocialPeta’nın ücretsiz yayınlamış olduğu 2021 global mobil pazarlama analizine sitemizden ulaşabilirsiniz.

2022 Mobil Pazar Trendleri

1. Trend : Kısa Video Uygulamalarında Kullanıcı İçeriklerinin Popüleritesi

Kısa video uygulamaları kullanıcı tarafından üretilen içeriklerin gücünü son seviyede kullanıp insanların sesi olmayı başarmış ve reklamlara ilham vermiştir. Bu tarz kısa süreli, kullanıcı tarafından üretilen içerikler, kendilerine en uygun yer olarak kısa video uygulamaları, örnek olarak Tiktok’u bulmuştur. Kullanıcılar başkalarının ilgi çekici videolarını izlerken kendi videolarını çekip platforma yükleyebilmekte, yüksek kalite olanlar da platforma yeni kullanıcı bulmakta kolaylık sağlamaktadır.

socialpeta 2021 mobil pazarlama rehberi 7

2. Trend : Ünlüler Mobil Oyunların Popüleritesini Arttırmaya Yardımcı Olmakta

Yeni kullanıcılara ulaşma yolunda orijinal reklamlara kıyasla ünlülerle çalışmak daha verimli sonuçlar göstermektedir. Ünlülerin büyük fan kitleleri ve kitleye etkileri, reklamı yapılan ürünün tonuna uygun kaliteye sahip olmaları insanların oyunları indirmesine ve oynamasına etki etmektedir.

socialpeta 2021 mobil pazarlama rehberi 8

3. Trend : Reklamlar Mobil Oyunlara Kullanıcı Bulmakta Anahtar Elementtir

Mobil oyunlar için mükemmel reklamlar yapmak çok da kolay değildir fakat pazarda önemleri oldukça fazladır. Bu konu hakkında SocialPeta’nın bazı önemli partnerleri şunları söylemektedir :

Kullanıcı gizliliği her zamankinden daha fazla önem kazanmıştır. SKAdNetwork sınırlamalarından dolayı reklamcıların reklam üretim ve optimizasyon aşamalarına daha fazla önem vermesi gerekmektedir. -Chartboost

Ürünleri reklamları ile nasıl bağdaştırabilirsiniz? Hem daha fazla kullanıcıya ulaşıp hem de onların zevkine hitap edebilecek güzel reklamları nasıl üretebilirsiniz? Yaratıcı reklamcılıkta rekabeti geçebilmek için cevaplandırılması gereken asıl sorular bunlardır. -Moonton

4. Trend : Pazarlama Araçları, Pazarlamacıların Uygulamalarını Büyütmeleri İçin Daha Fazla Fırsat Elde Etmelerine Yardımcı Olur

‘’MarTech’’ ve ‘’Creator’s Economies’’ pazarlamacılar için bir altın madenidir. AppLovin şirketi pazarlama şefi Katie Jansen’e göre ‘’Pandemi çıkışı sonrası kendimizi bulduğumuz yaratıcı ve üretken ekonomik dünyada pazarlamacıların kullandıkları yöntemler sonsuza kadar değişmiş ve gelişmiştir. Tüketiciler, telefonları ve uygulamalarını hayatın her yönünü tatmak ve keyfini çıkartmak için kullanmakta iken bu durumu içerik oluşturma platformlarının çoğalması ile birleştirdiğimizde pazarlamacılar için daha verimli para kazanma imkanları ve ilgili kitlelere pazarlama yapma olanakları sağlamaktadır.’’

Mobil oyun sektörüne ilişkin bu detaylı bilgileri kaçırmak istemiyorsanız bunların hepsini sizin için SocialPeta’nın analiz raporunu derledik, indirip inceleyebilirsiniz.

Son

İçerisinde milyonlarca rakip bulunduran bir pazarda yarışı en önde götürmek zor bir iştir. Rekabetin her geçen gün artması ile birlikte reklamcıların rekabette söz sahibi olabilmesi için olağanın dışında düşünmeye yönelmesi gerekmektedir. Mobil uygulama şirketlerinin pazarda her alanda iş yapabilecek seviyede kendini geliştirmeleri, premium uygulamalardan futurist pazarlamacılığa kadar alanı genişletebilmeleri gerekmektedir. Bunlar olmadan, normal şartlarda sektörün öncüsü olabilecek bir uygulama yukarılara gelebilmesi düşünülemez. İnternet, bu konuda gerekli olan tüm yetenek ve bilgiyi içermektedir. Bu bilgilerden yararlanıp diğer mobil uygulamalardan çok daha ilerisini hedeflemek gerekir. Mobil pazarcılık, geçmiş veriler ve gelecek tahminleri için SocialPeta’nın ‘’2021 Global Mobil Sektör Analiz Raporu’’nu indirmenizi tavsiye ediyoruz. Bu sayede hem oyun hem diğer sektörlerde ihtiyacınız olacak tüm veriler ve analizlere sahip olabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir