Ace Hardware, Jersey Mike’s, Pet Supplies Plus ve Ford gibi müşterilere sahip bir pazarlama otomasyon platformu olan Soci, bugün Vertical Venture Partners, Blossom Street Ventures ve Renew Group Private Limited’in katılımıyla JMI Equity tarafından yönetilen bir finansman turunda 120 milyon dolar topladığını duyurdu.

Kurucu ortak ve CEO Afif Khoury, borç ve öz kaynak kombinasyonundan oluşan yeni sermaye hakkında çok bilgi vermese de bu sermayenin birleşmeye, satın almalara, müşteri başarısına ve uluslararası genişlemeye harcanacağı söyleniyor. 

Soci, pazarlama yönetimi platformunu büyütmek için 120 milyon dolar borç ve öz sermaye topladı

Khoury, e-posta yoluyla verdiği röportajda, “Pandemi tüketicileri içeriye ve çevrim içi ortama yönlendirerek dijital kanallara geçişi teşvik etmekle kalmadı ayrıca tüketicilerin markalarla iletişim ve etkileşim kurma biçimini temelden değiştirdi,” dedi.” Soci bu dönüşümde markalar için vazgeçilmez bir ortak haline geldi ve bu da markaların yerel dijital pazar kanallarındaki varlıklarını yönetmek için teknolojiye yönelme ihtiyacının artmasına yol açtı.”

2012 yılında Khoury ve Alo Sarv tarafından başlatılan Soci’nin platformu, çeşitli kanallarda pazarlamalarını yöneten yüzlerce hatta binlerce kişiye sahip kuruluşlar için tasarlanmıştır. Soci, müşterilerine pazarlama odaklı iş akışları, bir izin sistemi, onay süreçleri ve popüler reklam ağlarıyla entegre olan analiz ve yönetim araçları sunar. Bunun ötesinde, arama, sosyal medya, incelemeler, anketler ve sohbet robotlarından gelen veriler dahil olmak üzere pazarlama bilgilerini birleştirmek için bir veri tabanı sunar.

Ayrıca Khoury, “Yüzlerce ve binlerce lokasyona sahip kurumsal bir işletme, her lokasyonda dijital pazarlama savaşını nasıl kazanacağını belirlemelidir. Bunun için inanılmaz genişlikte yerel içgörü ve verinin toplanması ve görselleştirilmesi, bu verilere dayalı yüzlerce yerel stratejinin geliştirilmesi ve bu stratejilerin on binlerce dijital sayfada uygulanması için sofistike bir araç ve süreç gerekiyor.” dedi. Bu, herhangi bir işletme için göz korkutucu bir görevdir ve uygun teknoloji ortağı olmadan yürütmek için küçük bir ordu gerektirebilir, ancak bu işi yapmamak, muazzam gelir sağlayacak gerçek optimizasyonları kaçırmak anlamına gelir.” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir