Qualcomm’un dizüstü bilgisayarlar için geliştirmeye başladığı Snapdragon X Elite modellerinin yer alacağı ilk cihazlar belli oldu. İşte Samsung’un o modelinden ilk detaylar…

Mobil cihazların işlemci markası Qualcomm hedefini büyüttü. Dizüstü modellerde de yeni işlemcileriyle yer almaya başlayacak markanın ilk modeli Snapdragon X Elite olacak. Fiyatı ve performansıyla merak edilen yeni modelin ilk yer alacağı model Samsung Book 4 Edge olacak. Yeni modelle ilgili bilgilerin gelmeye başlamasıyla birlikte pek çok detay açığa çıktı.

Snapdragon X Elite Fiyatları Arttıracak

Snapdragon X Elite fiyatlarıyla cep yakacak seviyede olacak. Samsung Book 4 Edge için gündeme gelen bilgilerde Snapdragon X Elite ile performansın üst seviyede olacağı vurgulanıyor. Apple’ın M serisi işlemcileriyle piyasada yarışacak olan Qualcomm, Samsung’un dışında HP, Lenovo, Acer ve Dell gibi markalarla da anlaşma sağlamış durumda. Bu sayede ilerleyen dönemlerde dizüstü bilgisayarlarda Snapdragon X Elite serisini sıklıkla görmeye başlayacağız. Yeni işlemcilerin istenen performansı sunması ve beğeni kazanması ise daha fazla modelde Snapdragon X işlemcilerin kullanılmasını ve Snapdragon X Elite serisinin yeni modellerinin de geliştirilmesini sağlayacak.

Snapdragon X Elite’li İlk Cihaz Ortaya Çıktı
Snapdragon X Elite’li İlk Cihaz Ortaya Çıktı

Galaxy Book 4 Edge’de Neler Olacak?

Sızıntısı yapılan Galaxy Book 4 Edge modelinde yer alacak teknik özellikler ve işlemci detayları şöyle;

Ekran: 14 inç ekran

RAM ve ROM: 16GB RAM ve 512GB depolama alanı

İşlemci: 4.3 GHz saat hızı ve 12 çekirdekli Snapdragon X Elite

Snapdragon X Elite performansı şu andaki işlemcilere göre çok üst düzey seviyede değil. Ancak çoğu AMD ve Intel modeline göre Snapdragon X Elite daha uzun pil ömrü ve 5G modem entegrasyonuyla fark yaratıyor. Tüm bu bilgilere ek olarak M işlemcinin yer aldığı 13.6 inç MacBook Air modeli 1760 Euro’dan alıcı bulurken Book 4 Edge modeli 1800 Euro’dan satışa çıkacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir