Mobil devi Qualcomm, üç farklı alana odaklanan Snapdragon 8 Gen 2’nin ardından yeni yongalarını duyurdu. İşte karşınızda Snapdragon AR2 Gen 1.

Qualcomm, uzunca süredir akıllı telefonlar veya tabletler dışında işlemci yapmıyor. Ana odak noktası bu olsa da şirket, ARM mimarisindeki uzmanlığını PC tarafına taşıyor. Şirketin ARM tabanlı bilgisayar işlemcileri Apple’ın ARM tabanlı işlemcilerini geçemiyor ve Qualcomm işlemcili tabanlı dizüstü bilgisayar modelleri pazarında ne yazık ki yeteri kadar dikkat çekmememişti.. Son haftalarda tanıtılan yeni işlemcilerle bu durumun 2024 yılında tersine dönmesi muhtemel.

Snapdragon AR2 Gen 1 modelleri tanıtıldı

Bugün “Oryon” markası ile tanıştırıldık. Şirketin Windows PC’ler için geliştirdiği yeni ARM işlemciler alt marka Oryon, hakkında henüz bir detaylar paylaşılmasa da piyasada dikkat üzerine çekmeyi başarmış durumda. Bilgisayarlarla sınırlı kalmaması da beklenen Oryon tabanlı sistemlerin 2023 yılında karşımıza çıkması ve çok yüksek performans getirmesi bekleniyor. Oryon hakkında bilinmesi gereken tüm detaylarının 2023’ün başında ortaya çıkması bekleniyor.

Daha önce Qualcomm 2024 yılında güçlü bir 12 çekirdekli ARM işlemci çıkaracağı bildirilmişti. Bu uygulama ile masaüstü modellerine ağırlık vereceği söylenen şirket, şu sıralar Hamoa kod adı bir uygulama geliştiriyor. Nuvia’nın arkasında 8 adet yüksek kaliteli ve 4 adet verimlilik çekirdekten oluşan işlemci yer alıyor. Bildirildiği üzere Şirket Humva için Nivea’nın orijinal Phoenix tasarımını kullanıyor.

Nuvia, Qualcomm için çok önemli bir şirket. İşlemci devi Nuvia’yı yaklaşık 1.4 milyar dolara satın almıştı. Bu şirketin en öne çıkan yönlerinden biri de eski Apple çalışanı tarafından kurulmuş olmasıydı. Nuvia, A serisi iPhone’u geliştirilen üç eski Apple çalışanı tarafından kuruldu. Nuvia, gerçekten Qualcomm’un pazardaki geleceği en önemli parçası gibi görünüyor ve hızla büyüyor.

Bu arada Qualcomm, Snapdragon Zirvesi kapsamında bir duyuru daha yaptı. Örneğin şirketin nm Snapdragon AR2 Gen 1 işlemcisi ince ama güçlü artırılmış gerçeklik kulaklıklarını mümkün kılacak. Ek olarak Bluetooth merkezli ses kalitesini bir sonraki seviyeye taşıyan S3 Gen 2 ve S5 Gen 2 yongaları da tanıtıldı. Dinamik uzamsal ses desteğine sahip yeni çipler sadece telefonlar değil, hoparlör modellerinde de kullanılabilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir