Qualcomm şirketi, en yeni ve üst seviye mobil çipini resmi olarak duyurusunu yaptı. Markaya göre Snapdragon 8s Gen 3, daha ucuz premium telefon cihazlarının yolunu açmak için geliştirilmeyi hedefledi.

Qualcomm’un üst seviye mobil çip ailesine bir SKU daha geliyor. Artık resmilik kazanan Snapdragon 8s Gen 3, premium akıllı telefonlar için biraz daha uygun fiyatlı bir platform sunuyor. Markanın söylediğine göre 8s Gen 3, en çok aranan 8 serisi özelliklerini daha fazla üst seviye Android akıllı telefona getirmeyi planlıyor.

Qualcomm şirketi, yeni Snapdragon 8s Gen 3 Mobil Platformunu oluştururken cihaz içi üst seviye ISP, üretken yapay zeka ve mobil oyunlar için güçlü grafikler ve de üst seviye bağlantıyla yüksek çözünürlüklü ses desteği olmak üzere dört ana alana odaklandığını ifade ediyor. 

Qualcomm şirketinin kıdemli başkan yardımcısı ve mobil telefonlar genel müdürü Christ Patrick’e göre; “cihaz içinde üretken yapay zeka ve gelişmiş fotoğrafçılık özellikleri gibi yeteneklere sahip Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisi, kullanıcı deneyimlerini geliştirmek, günlük yaşamlarında yaratıcılığı ve üretkenliği teşvik etmek için tasarlandı.” dedi.

Qualcomm şirketi, en yeni ve üst seviye mobil çipini resmi olarak duyurusunu yaptı.

Qualcomm’un En Yeni Çipini İlk Kullanacak OEM’ler Xiaomi, Honor ve realme Bulunuyor

Donanım, 4 nm’lik süreç kullanılarak üretilen Snapdragon 8s Gen 3, üç CPU çekirdeği kümesinde bulunduruyor. Bu kümelerin, 3,0 GHz’de çalışan bir Cortex-X4, 2,8 GHz’de çalışan, 2,0 GHz’de çalışan, dört Cortex-A720 ve üç Cortex-A520’den oluştuğu belirtiliyor. Dahili Adreno grafiklerini, daha yüksek fiyatlı Snapdragon 8 Gen 3 modelindeki gibi küresel aydınlatma olmasa dahi donanımla hızlandırılmış ışın izleme desteğiyle ön plana çıkıyor.

ISP cihazı, Snadragon 8 Gen 3 ile benzer özelliklere sahip fakat 8K HDR video yani maksimum 4K 60 FPS kaydı gerçekleşmiyor. Yine de 4K teknolojisine kadar VP9, H.265 ve AV1 kod çözümünü desteklediği vurgulanıyor.

Yeni çipin, bağlantı tarafında Bluetooth 5.4 ve Wi-Fi 7 desteğini barındırmakta ve entegre X70 modem, sub-6 ve mmWave ağlarında 5000 Mbps’ye kadar indirme hızlarını destekler durumda.

Snapdragon 8s Gen 3 ile desteklenecek ilk akıllı telefon dalgasının bu ayın sonlarına doğru sunulur düşüncesi bulunuyor. Qualcomm şirketinin söylediğine göre en yeni çipi kullanan ilk OEM’ler arasında Xiaomi, Honor, iQOO, realme ve Redmi bulunduğu ifade ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir