Bilgisayar üreticisi Lenovo’nun yeni Snapdragon 8cx Gen 3 işlemcisine sahip olan dizüstü bilgisayar modeli Lenovo ThinkPad X13 s tanıtıldı. İşlemciden başlayacak olursak, Snapdragon 8xc Gen 3 işlemcisi ilk etapta bilgisayar odaklı sunulan bir işlemci olarak yer alıyor. Bir süredir bilgisayarlar için de işlemci üreten Qualcomm, bu modeli ile oldukça iddialı bir çip sunmayı başarmıştı. 5 nm üretim sürecine sahip olan ARM temelli bu yeni işlemci, Snapdragon 8xc Gen 2 modeline göre CPU tarafında yüzde 85 ve GPU tarafında ise yüzde 60 seviyesinde yüksek bir performans sunuyor. ARM temelli olan bir başka işlemci Apple M1’in yüksek performansı sonrasında Windows tarafında Snapdragon 8cx Gen 3’ün dikkatleri çekmesi bekleniyor.

Lenovo ThinkPad X13s özellikleri

snapdragon 8cx gen 3 islemcili lenovo laptop tanitildi 1

Yeni işlemci ile gelen Lenovo ThinkPad X13s WiFi 6 ve 6E desteği ile geliyor. Şuan için yurt dışında Verizon üzerinden satışa çıkan Lenovo ThinkPad X13 standart bir tasarıma sahip olurken, normal kullanımda 28 saate kadar bir pil ömrü sunuyor. 13.3 inç büyüklüğünde ekranla gelen model, ARM işlemcilere göre birçok görevi rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Modelin ilerleyen dönemlerde Türkiye pazarında da satışa çıkması bekleniyor.

Diğer yandan Qualcomm işlemci tarafında bazı yeni geliştirmeler üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. 2023 amiral gemisi akıllı telefonlara güç verecek olan Snapdragon 8 Gen 2, haricinde bilgisayarlar üzerinde de hakimiyet istiyor gibi gözüküyor. Qualcomm şirketinin M serisi işlemcilere rakip olarak çıkmasının ancak 2023’ün sonuna doğru olabileceği ifade ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir