Qualcomm tarafından geliştirilen en son amiral gemisi modellerden birisi olan Snapdragon 898 kullanacak ilk tablet modeli belli oldu.

Qualcomm geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile birlikte Snapdragon 898 modeli için ilk bilgileri paylaştı. Kasım ayının sonuna doğru resmi olarak piyasaya sürülecek olan yeni işlemci modeli, şirketler arasında da yeni bir rekabete neden oldu.

Qualcomm 30 Kasım – 2 Aralık tarihleri ​​arasında Tech Summit 2021’İ düzenleneceğini duyurduktan sonra işlemcinin resmen piyasaya sunulacağı görüldüğünden dolayı şirketler işlemciyi kullanan ilk marka olabilmek adına çalışmalarını hızlandırdı.

Snapdragon 898 için büyük rekabet yaşandı!

Honor, Xiaomi, Vivo, Samsung, Motorola, Oppo, Huawei, ZTE, Asus, Black Shark, Lenovo, Nubia, Realme, OnePlus, Sharp gibi üreticilerin tümü, ilk grupta yer alma fırsatına sahip. Qualcomm ile anlaşması bulunan tüm bu şirketler, Snapdragon 898 işlemciye yeni ürünlerinde yer vermek için rekabet halinde. Bugüne kadar gelen ve sızdırılan raporlara göre yeni işlemciyi kullanacak ilk cep telefonu Xiaomi’den gelecek. Bu geçtiğimiz aylarda resmiyet kazanmış olsa da yeni tablet konusunda Samsung ön planda. Paylaşılan son raporlara göre Snapdragon 898 kullanan ilk tablet modeli Samsung’tan gelecek.

SM-X808U model numaralı tablet testlerde görüldü

SM-X808U model numarasına sahip yeni bir Samsung cihazının ortaya çıkması ile birlikte Samsung’un bu yeni işlemciyi ilk kullanacak marka olacağı görüldü. Yeni tablet modelinin adının ise Galaxy Tab 8 Plus 5G olduğu düşünülüyor. Rapor aynı zamanda yeni tablette yer alacak pek çok özelliğin de açığa çıkmasını sağladı.

GeekBench’te Snapdragon 898 işlemci göze çarptı

GeekBench testleri ile birlikte görüntülenen yeni tablet modelinde yer alacak üstün özellikler performansın ve ekran kalitesinin önceki versiyonlara göre çok daha yükseltildiğini gösteriyor. Snapdragon 888’den yaklaşık 20 daha hızlı ve performanslı olarak geliştirilen Snapdragon 898, böylece kullanıldığı tüm cihazlara üstün bir performans desteği sağlayacak. Galaxy Tab 8 Plus 5G modelinde yer alması beklenen özellikler ve detaylar ise şöyle; 

  • 4nm üretim süreciyle üretilen ve 1+3+4 üç kümeli mimari tasarımın kullanıldığı SnapDragon 898 işlemci
  • Adreno 730 GPU 
  • Tek çekirdekli performans puanı 1300
  • Çok çekirdekli performans puanı 4000

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir