Weibo’da yapılan yeni sızıntıda Snapdragon 898 destekli yeni Motorola modelin yolda olduğu görüldü.

Motorola Aralık ayında yeni nesil amiral gemisi Snapdragon 898 ile donatacağı yeni bir modelle piyasaya çıkacak. Şirket cephesinden herhangi bir açıklama yapılmamış olsa da yapılan sızıntılar, Motorola’nın önemli bir hamle yapacağını gösteriyor. Zira Snapdragon 898 ile donatılan yeni modelin ilk kez Xiaomi’de yer alması bekleniyordu. Ancak Motorola, yeni amiral gemisinde yer vereceği bu güçlü işlemci ile sektörde fark yaratmak ve önde olmak istiyor. Bu bakımdan Snapdragon 898 ile gelecek yeni model, şirketin sektörde daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlayabilir. Yeni modelin isminin ne olacağı net olmasa da gündemde Motorola Edge X yer alıyor. Bu bakımdan Motorola Edge X ile birlikte güçlü işlemci gelmesi muhtemel.

Motorola Edge X özellikleri neler olacak?

Motorola Edge X ile ilgili daha önce yaşanan sızıntılarda, küresel alanda modelin Edge 30 Ultra adıyla gelebileceği ve model numarasının da XT-2201 olacağı ifade edilmişti. Dahili kod adı “Rogue” olan bu model, şirketin bugüne kadar geliştirmiş olduğu en iddialı modellerden birisi. Motorola Edge X’e ana güç verecek Snapdragon 898, muhtemelen 4nm süreciyle çıkış yapacak. Ayrıca yeni ikili part 3400 mimarisi, Adreno 730 GPU ile desteklenecek. Yeni işlemcide sekiz çekirdekli bir yapının olması bekleniyor. Listede gösterilen temel frekans ise 1.79GHz. Telefonda ana işlemcinin yanı sıra 8 GB ve 12 GB LPDDR5 RAM, 128 GB ve 256 GB UFS 3.1 depolama alanı seçenekleri bulunacak. 6.67 inç OLED delikli selfie kameralı ekran, 1080P + çözünürlüğü destekleyecek. Güçlü işlemci sayesinde telefon ekranında 144Hz yenileme hızına ve HDR 10+ sertifikası bulunacak.

Kamera özelliklerinde ise arka kamerada 60MP’ye kadar çözünürlüğün olması bekleniyor. Şirket Ön kamerada da cömert davranacak ancak çözünürlük net olarak bilinmiyor. Arka kamera ana kameraya 50MP süper geniş açılı (S5KJN1) lens ve 2MP alan derinlik (OV02B1B) lensi olarak üçlü kamera kurulumu yer alacak. Son olarak bataryada ise 68W kablolu hızlı şarjı destekleyen yerleşik 5000mAh pil bulunacak. Telefonun 15 dakikada yüzde 50, 35 dakikada ise yüzde 100 şarja ulaşması bekleniyor.

Gözler 30 Kasım’da

Yeni işlemci ve modeller için gözler 30 Kasım’da. Qualcomm’un 2021 Snapdragon Teknoloji Zirvesi 30 Kasım ile 2 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu zirvede Qualcomm yeni nesil Snapdragon amiral gemisi modellerini piyasaya sürecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir