Weibo’da yer alan yeni sızıntılarda Qualcomm’un yeni modellerinden bir tanesi olan Snapdragon 898 Plus modelini kullanan yeni bir akıllı telefonun tanıtılacağı belirtildi. Güçlü işlemci ile desteklenen yeni akıllı telefon Black Shark 5 olarak adlandırılacak ve üstün performansı, gücü ile sektörde yeni bir seçenek sunacak.

Sektördeki en güçlü olmak için geliyor

Black Shark serisi için bugüne kadar sunulan modellerde üstün özellikleri ile desteklenmiş cep telefonları dikkat çekiyor. Şirket bugüne kadarki başarısını desteklemek ve sektördeki en güçlü model olmayı sürdürmek için yeni güçlü işlemciye ek olarak üstün donanımlara yer verecek.

Geçtiğimiz günlerde AnTuTu tarafından paylaşılan raporlarda, dünyanın en güçlü Android amiral gemisi cep telefonları listelenmişti. Listenin ilk sırasında 875902 puan alan Black Shark 4S Pro modelinin yer alması, şirketin bu alanda ne kadar iddialı olduğunu göstermişti. Listenin en yüksek puanlarından bir tanesini alan Black Shark modeli, sırasını Black Shark 5’e verecek. SSD+UFS 3.1 flaş bellek kombinasyonunu kullanan yeni model Snapdragon’un daha düşük bir işlemcisini kullanıyor.

SSD ile fark yaratıyor

Şirketin telefonlarında yüksek performans almasının en önemli etkenlerinden bir tanesi de özel depolama çözümü. NVME protokolü olarak adlandırılan yeni teknoloji telefonların puanlarının çok daha yükselmesini ve performansının artmasını sağlıyor. Black Shark, SSD bellek disk sisteminin okuma performansını %55, yazma performansını %69 oranında artırabileceğini iddia ediyor. Black Shark 5 modelinde çok daha artacak olan bu oranlar, böylece sektörün en güçlü modelinin piyasaya sunulmasını sağlamış olacak.

Black Shark 5 teknik özellikleri neler?

Black Shark 5 modeli için yapılan sızıntılarda telefonda yer alan bazı özellikler açığa çıkmış durumda.

  • Bir önceki modelinde 120W hızlı şarj desteği olduğundan dolayı yeni modelde minimum 120W hızlı şarj olması bekleniyor.
  • Yeni model, KTUS-A0 model numarasına sahip olacak.
  • Batarya kapasitesinin ise 4500 mAh olması bekleniyor. 
  • Ekran, selefi gibi Full HD+ çözünürlüğe ve 144 Hz’e kadar yenileme hızına sahip olabilir. QHD+, performansın feda edileceği anlamına gelse de çözünürlükteki bir sıçramayı göz ardı edemeyiz. Sonuçta, daha hızlı işlemci performansı telafi edebilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir