2021 yılında Oppo ile yapılan anlaşmalar, OnePlus cephesinde önemli değişikliklerin yaşanmasını sağladı. Şirket yapılan anlaşma ile kendi geliştirdiği OxygenOS yerine Oppo tarafından geliştirilen ColorOS’u kullanmaya başladı. Müşterileri için daha iyi imkanlar sunmak isteyen OnePlus şimdi ise OnePlus 9RT modeli için yeni bir değişiklik yaparak piyasaya yeniden sürmenin yollarını arıyor.

Geçtiğimiz aylarda Çin’de başlatılan çalışmalar birkaç sızıntı ile gündeme gelmişti. Paylaşılan son bilgilere göre şirket birkaç önemli değişiklik yaparak güncelleyeceği OnePlus 9RT modelini önümüzdeki günlerde Hindistan’da satışa çıkaracak.

OnePlus 9RT yeni sürümünde neler olacak?

OnePlus 9RT modelinde görünüşe göre ciddi bir değişiklik yapılmıyor. En büyük değişiklik ise isimde gerçekleştirilecek. Çin dışındaki lansmanda telefon OnePlus RT olarak adlandırılacak. Bununla birlikte şirket yeni dönem itibariyle telefonlarını yeni bir site üzerinden satmaya başlayacak. Daha önce sadece Amazon aracılığı ile yapılan satışlar, kitlelere ulaşmada büyük bir engel teşkil ediyordu. Ancak kendisini geliştiren ve yeni telefonlarını site üzerinden satmayı planlayan OnePlus, böylece yeni dönemde kullanıcıları için daha erişilebilir hale gelecek.

OnePlus 9RT hakkında gündeme gelen bu haberler sonrasında şirketin özellikle Hindistan dışındaki piyasaları es geçme ihtimalinin olduğu da vurgulandı. Yeni telefon ile ilgili açığa çıkarılması gereken çok farklı detaylar var ve gündeme gelen yeni sızıntılar ile bu durum oldukça merak uyandırmış halde. 

OnePlus 9 RT özellikleri neler?

Birkaç kritik değişiklik ile piyasaya sunulması beklenen OnePlus RT modeli için OnePlus 9 RT modelinin teknik özelliklerine bakılması yeterli. Minimum OnePlus 9 RT özellikleriyle piyasaya sunulacak OnePlus RT modelinde yer alacak temel özellikler şöyle,

  • Ekran: 6.62 inçlik 1080×2400 piksel
  • İşlemci: Snapdragon 888
  • RAM: 8 GB / 12 GB
  • Depolama: 128 GB / 256 GB
  • Arka kamera: 50 MP+16 MP+2 MP
  • Ön kamera: 16 MP Sony IMX471
  • Batarya: 4500 mAh, 65W
  • Fiyat: 445 Euro başlangıç

Belirtilen özellikler ve kamera performansında değişikliğe gidilmesi mümkün görünüyor. Bununla birlikte kuşkusuz Hindistan için özel bir fiyatlandırma da uygulanacak. Yeni model için yapılacak değişiklikler ve fiyatlandırma yapılan tanıtım sonrasında netleşecek.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir