Qualcomm, yeni nesil Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini resmi olarak duyurdu. Yonga seti, 4nm üretim süreci ile geliştirildi ve yapay zeka, oyun, ses ve kamera performansında oldukça önemli iyileştirmeler sunuyor. Bunlara ek olarak Snapdragon 8 Gen 3, önceki nesil Snapdragon 8 Gen 2’ye göre %30 daha hızlı ve %20 daha verimli bir şekilde çalışıyor.

Yonga seti, 3.3 GHz’e kadar çıkabilen 1 adet Cortex-X4 ana çekirdek, 3.2 GHz’e kadar çıkabilen 5 adet performans çekirdeği ve 2.3 GHz’e kadar çıkabilen 2 adet verimlilik çekirdeği içeriyor. Ayrıca yonga seti, 8000 MHz’e ve 24 GB’a kadar LPDDR5X RAM desteği de sağlıyor. Bunlara ek olarak yonga seti, 240 Hz ekranlarda 240 FPS ve Unreal Engine 5.2’yi destekliyor.

Snapdragon 8 gen 3
Snapdragon 8 Gen 3

Yapay Zeka Kamera Yetenekleri

Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti, kamera yeteneklerinde de yapay zeka desteği ile dikkat çekiyor. Semantik segmentasyon özelliği sayesinde görüntülerin canlılık ve detay seviyesi gerçek zamanlı olarak artırılabiliyor. Gece görüşü videosu özelliği ise karanlık bir ortamda çekilmiş videoları aydınlatarak daha net ve aydın görüntüler elde edilmesini sağlıyor. Son olarak Qualcomm, yeni yonga seti ile donatılan akıllı telefonların önümüzdeki haftalarda piyasaya sürüleceğini de belirtti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir