Akıllı telefon dünyasının en popüler işlemci üreticisi Qualcomm, çip tedariki konusunda uzmanlaşmış bir şirketle anlaştı.

Dünyanın en büyük işlemci üreticilerinden biri olan Qualcomm, küresel chip krizinin gölgesinde üretimine devam ediyor. Dünya çapında teknoloji endüstrilerini etkileyen krize rağmen şirket başarılı bir yıl geçirdi ve yeni amiral gemisi işlemcisi üzerinde çalışmaya devam ediyor.

TSMC, yakında çıkacak Snapdragon 8 Gen 1+ yonga setinin üreticisi olacak

Snapdragon 8 Gen 1+ 2022 senesinde piyasaya sunulacak Android telefonlara güç verecek. Bununla birlikte, ürün grubu hakkında hala bazı ilginç sızıntılar var. Görünüşe göre şirket, Samsung’dan ayrılmaya ve çip üretiminde TSMC ile ortak olmaya hazırlanıyor.

TSMC çip sıkıntısını fırsata çeviriyor

Daha önce Snapdragon 8 Gen 1+ işlemcilerin üretiminin bir kısmının TSMC tarafından gerçekleştirileceği söylenmişti. Ancak bunun nedeni küresel çip krizi olacaktır. Ancak Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1+ adı altında önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi beklenen bir ürünün üretimi için TSMC ile anlaştı.

Qualcomm daha önce çip üretmek için Samsung’a güveniyordu. Ancak şirket, ana işlemciyi birçok büyük akıllı telefon markasına yerleştirmeyi planlıyor. Sonuç olarak Snapdragon 8 Gen 1+ işlemcilerin üretiminde tedarik zinciri kurma korkusu hissedilmeye başlandı. Bu nedenle Qualcomm’un ilgili işlemci için TSMC’den destek alması bekleniyor.

Qualcomm, koronavirüsün ana kaynağı olduğu söylenen küresel çip krizinden ve bir iş yükü olarak karantina sürecinden muzdarip olsa da herhangi bir maddi kayıp yaşamadı. Geçen ay yayınlanan bir raporda şirket, 2021 mali yılının çip ve tedarik krizlerine rağmen büyüme ile sona erdiğini söyledi.

Şirket, Snapdragon yonga setleri ile bir atılım gerçekleştirdi. Büyük telefon üreticileriyle Snapdragon setleri üzerinde anlaşmaya varan şirket, yaklaşık yüzde 42 artışla 5,98 milyar dolar gelir elde ettiğini söyledi. Hızla büyüyen bu şirketin yeni işlemcisini ne zaman duyuracağı henüz bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir