Snapdragon 8 Gen 1 ile şirketin  uzun zamandır söz ettiği masa üstü kalitesinde oyun deneyimi sunmak için bir adım daha adım attı. Değişken odak, hacimsel ışıklandırma ve iki kat daha FPS hızlandırma özellikleri de bunlar arasındadır. 

Qualcomm’un halihazırda bulunan portföyündeki en güçlü yonga seti olma özelliğine sahip olan Snapdragon 8 Gen 1’in tanıtımı yapıldı. Bu alanda Dimensity 9000 ilk olma özelliğine sahip olduğu için Qualcomm yan teknolojiler ile beraber rekabette farklılık yaratmaya odaklanıyor. 

Snapdragon 8 Gen 1 deneyimi artırıyor mu?

Snapdragon 8 Gen 1 ismiyle tanıtımını gerçekleşen bu yonga seti muhtemel olarak farklı segmentlere göre optimize edilecek. Qualcomm şu an için bir bilgi vermedi fakat 8Gx, 8Cx, 7Gx, 7Cx gibi adlarla ayrılacağı daha önce gündemde yerin aldı. Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti beklendiği üzere 1 adet 3GHz Cortex-X2, 3 adet 2.5GHz Cortex-A710 ve 4 adet 1.8GHz Cortex-A510 çekirdeklere sahiptir. 4nm sürecinde olması enerji verimliliğini artırmak konusunda oldukça başarılıdır. Snapdragon 888 yonga setinin özelliklerine göre 20  kat daha hızlı işlemci ve yüzde 30 daha iyi enerji verimliliği sağlanması mümkündür.

15

Modeli henüz bilinmeyen Adreno grafik birimi yüzde 30 oranında performans ve yüzde 25 oranında enerji verimliliği sağlıyor. Elite Gaming teknolojisi ise dengeli, performans ve enerji verimliliği olmak üzere farklı modlar da sunuluyor. Adreno Frame Motion Engine teknolojisi ise aynı güç tüketiminde iki kat FPS veya aynı FPS değerinde yarı yarıya enerji tüketim sağlıyor. Şirket geliştiricilere yeni teknolojiler sağlamak için çalışmalara başladı. Bir diğer açıdan değerlendirmek gerekirse ışıkları daha gerçekçi hale getiren Hacimsel Işıklandırma, görsel tabanlı gelişmiş değişken odak teknolojisi Variable Rate Shading Pro, 10Gbps sınırına ulaşan Snapdragon X65 5G modem, WiFi 6E, Bluetooth LE Audio, Trust Management Engine güvenlik modülü artılar arasındadır. Snapdragon 8 Gen 1 kısa süre sonra ilk modeller ile performansını gösterecektir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir