Popüler sosyal ağlardan bir tanesi olan Snapchat farklı özellikleriyle dikkat çekiyor. Snapchat’te en çok merak edilen durumlardan birisi olan Snapchat’te engel kaldırınca bildirim gider mi sorusunu sizler için araştırdık ve yanıtladık.

Snapchat’te birini engellemek

Snapchat uygulamasında birinin engellenmesi o kişinin arkadaş listesinden çıkarılmasını ifade eder ve kişiler hiçbir şekilde size mesaj gönderemez. Aynı zamanda engellenen kişilerin, hikaye gibi özel bölümlere ulaşması da mümkün değildir. Bu nedenle engelleme işlemlerinin yapılması kişilerin karşı taraf adına bu tip yetkilere sahip olmasını sağlamaktadır. Engellenmek istenen kişilerin profil bölümünden engelleme seçeneklerini kullanarak kolay bir şekilde onu engelleyebilirsiniz.

2019 01 23 17 05 58

Snapchat engellediğiniz kişiyi kaldırmak

Snapchat’te engellenen bir kişinin engelinin kaldırılması adına ise engellenenler bölümünden adının silinmesi yeterli olmaktadır. Bunun için;

Snapchat’e ekranın sağ üst bölümünde yer alan ayarlar bölümüne tıklamayın.

Buradan bloklu olanlar bölümüne geçiş yapmanız gerekir.  Engelli olanlar bölümünde engellenen tüm kişiler liste halinde yayınlanmaktadır.

Eğer burada engelini kaldırmak istediğiniz birisi varsa, kişinin karşısındaki yer alan ikona basmanız yeterlidir ve böylece kişinin engeli kaldırılacaktır.

Fakat bu durum kişilerle yeniden arkadaş olmanızı sağlamaz. Bu nedenle kişiler engeli kaldırdıktan sonra arkadaş olmayacağı için önerilerde görülebilir. Çoğu kişinin merak ettiği Snapchat’te engel kaldırınca bildirim gider mi sorusunun en önemli detayı burada yer almaktadır.

2019 01 23 17 08 43

Snapchat’te engel kaldırınca bildirim gider mi?

Daha önce engellenen kişiler kendisini engelleyen kişiyi hiçbir şekilde uygulamada göremezken engelin kaldırılması ile birlikte görmeye başlayacaktır. Bu nedenle sizin profilinizi uygulamada arayıp görmeyen bir kişi, engel kaldırdıktan sonra profilinizi görmeye başlayacağı için kendisinin engellendiğini düşünebilir. Fakat uygulama özellikleri dahilinde engelleme kalktıktan sonra karşı tarafa hiçbir şekilde bildirim gitmez. Sadece belirtildiği gibi kişiler bu duruma çok fazla dikkat ederse sizi yeniden görüntülemeye başladığında engelin kalktığını düşünebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Snapchat’te engel kaldırınca bildirim gider mi?”

  • Gizem
    12 Eylül 2022 at 19:23

    Snepchatten birini engelledigimde o kişiye engelledikten sonra şu şu kişi snepte diye bildirim gidermi