Dünyanın popüler sosyal medya platformlarından biri olarak sunulan Snapchat, pek çok kişi için hala önemli olan uygulamaların başında gelir. Snapchat platformunda, gizli bir şekilde ekran görüntüsü alma işlemi nasıl yapılır?

Kısa süreli anlık olarak fotoğraf gönderme özelliğine sahip olan Snapchat uygulaması, kendini güvende hissetmek isteyen kullanıcıların halşa zaman zaman fotoğraf ve video gönderenlerin sık sık kullandığı uygulamaların başında gelir. Hatta öyle ki şirket, gönderilen ekran görüntüsünü alarak da bu konuda kullanıcıya bildirim vererek ortaya çıkarmaya başladı. Peki, önemli olan bir görseli gönderenin haberi olmadan ekran görüntüsü alarak cihazınıza nasıl kaydedebilirsiniz?

Snapchat’de gizli ekran görüntüsü alma nasıl yapılır?

Snapchat platformunda bildirim göndermeden ekran görüntüsü almanın en önemli noktası ekran kaydı almaktan geçiyor. iOS kullanıcıların pratik bir şekilde kullandığı bu özellik, Android 10 ve sonrasında sunulan güncellemeleri alan diğer cihazlar için geçerlidir. 

10 11

iPhone akıllı cihazlardan Snapchat gizli ekran görüntüsü alma

iPhone kullanıcıları 2021 Mayıs ayına kadar sorunsuz ve gizli bir şekilde ekran görüntüsü almak mümkündü. Fakat artık bu mümkün değildir. Çünkü iOS ve Snapchat güncellemeleri bu durumun önüne geçti. Aynı zamanda App Store platformunda gizli ekran görüntüsü almaya yaradığını iddia eden pek çok uygulama vardır. Ancak bunların pek çoğu uygun şekilde çalışmıyor. Bu durum iPhone kullanıcıları için de tek bir seçenek bırakıyor. O da farklı cihaz kullanmak. Çünkü iOS ve Snapchat güncellemeleri bu durumun önüne geçti. Ekran görüntüsü alma bildirimlerinden kaçınmak adına ve bir Snap yakalamak için farklı bir telefon, tablet ve buna benzer bir cihaz kullanmak gerekecek.

Android cihazlardan Snapchat gizli ekran görüntüsü alma

Android akıllı cihaz kullanıcıları, ekran görüntüsü almak istedikleri Snap’i açıp sonra kontrol paneline geçiş yaparak aşağıdaki adımları takip edebilir.

  • Yakalamak istediğiniz Snap’i açın.
  • Ekranın üstünden aşağı çekerek “Kontrol Paneli”ne erişin.
  • Ekran kaydedici” işlevini seçin.
  • “Kaydet” üzerine dokunun 
  • Bir geri sayım başladıktan sonra Snap’in bir görüntüsünü telefonunuza başarıyla kaydedebilirsiniz. Kaydı bitirmek için “Durdur” simgesine de dokunabilirsiniz; ekran görüntüsü uyarısı görünmeyecektir.

Bu yöntemleri kullanarak Snapchat uygulamasında yer alan herhangi bir fotoğrafın ya da videonun ekran görüntüsünü alabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir