Geçtiğimiz gün haberini yaptığımız ve Snapchat platformunda bulunan kaybolan mesajlar özelliği, anlık mesajlaşma uygulaması olan Viber’a gelmişti. Bu içeriğimizde konumuz ile Snapchat gizliliği ile alakalı olacak. Kaybolan fotoğraflar özelliğine destek sağlayan Snapchat’te bazen bu özellik kötü amaçlar üzerine kullanılabiliyor. Bu noktada kısa süreliğine gözüken ve kaybolan bu mesajları ekran görüntüsü alamasanız bir daha görmeniz imkansız oluyor. Bu noktada ispat edilemeyen çeşitli sorunlara yol açabiliyor. İşte bu noktada engellemek istediğiniz biriyi nasıl engelleyeceksiniz onu anlatacağız. Şimdi gelin Snapchat’te birini nasıl engellersiniz bakalım.

Snapchat’te Birini Engellemek

Snapchat üzerinden birini engellediğiniz zamanda bu kişi arkadaş listenizden de silinmiş olacaktır. Arkadaş listenizden sildiğiniz kişi size mesaj gönderemez ve attığınız hikayelere erişemez. Ayrıca tekrar sizi arkadaş olarak ekleyemeyeceğini de belirtelim.

Engellemek için çeşitli yollar bulunuyor. Engellemek istediğiniz kişi sizlere yakın zamanda bir snap attı ise sohbet ekranında bulunan ismine uzun süre basılı tutun. Sağ üst bölümde çıkacak olan çark sembolüne dokunun. Kişiyi bloklama yada engelleme komutuna basarak onaylayın. Artık bu kişi engellenmiş olacak ve arkadaş listenizden silinmiş olacaktır.

Engellemek istediğiniz kişi eğer herhangi bir Snap atmamış ise yine engellemek zor olmayacaktır. Ana ekranınızda aşağı doğru inin ve arkadaşlarım bölümüne tıklayın. Buradan engellemek istediğiniz kişiyi bularak tekrar uzun süre basın ve açılacak menüden çark’a girerek engelleme komutunu gerçekleştirin.

Snapchat Engellediğiniz Kişiyi Kaldırmak

Engelleme işlemleri yukarıda anlattıklarımdan ibaret. Blokladığınız bir kişinin engelini kaldırmak için ise benzer bir işlem uygulayacağız. Snapchat ekranınızda iken aşağı inin ve sağ üstte gözüken çarka basın. Karşınıza ayarlar menüsü gelecek ve Bloklananlar seçeneğini göreceksiniz.

Bu bloklananlar listesine girdiğinizde engellediğiniz isimleri göreceksiniz. Engeli kaldırmak istediğiniz kişinin sağında bulunan çarpı ikonuna basarak engellemeyi başarılı bir şekilde kaldırabilirsiniz. Ancak engellemesini kaldırdığınız kişi tekrar arkadaş listenize eklenmeyecektir. Tekrardan arkadaş eklemek zorunda kalacaksınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir