Snapchat dünya genelinde en çok tercih edilen uygulamalardan bir tanesi olurken kullanıcılar uygulamada oluşturmuş oldukları verileri ve uygulamanın hangi verileri derlediğini kolay bir şekilde öğrenebilmektedir. Diğer pek çok sosyal ağda olduğu gibi kullanıcılar Snapchat kullanıcı verilerini indirme imkânına sahiptir. Verilerin indirilmesi ile Snapchat kullanımı boyunca sistem tarafından işlenen ve kayıt altına alınan tüm veriler öğrenilmektedir.

Snapchat’in kullanıcı indirme işlemleri nasıl yapılır?

Snapchat üzerinden kullanıcı verilerini talep etmek isteyen kişilerin yapması gereken işlemler adım adım şu şekildedir;

Öncelikle Snapchat uygulaması giriş yaparak üyelik bilgileriniz ile oturum açmalısınız.

Ardından profil simgenize dokunarak ayarlar seçeneğini seçin.

Ekranda açılacak listeden en altta yer alan verilerim bölümüne geçiş yapın.

snapchat settings page

Ek şifre gibi onayların istenebildiği bu ekranda, istenen verileri girin ve ardından istek gönderme butonuna basarak kullanıcı verilerini alabilmek adına talebinizi gönderin. 

snapchat request data page

Facebook gibi sosyal ağlarda olduğu gibi kullanıcıların veri talebinde bulunması halinde veriler hemen gönderilmemekte ve rapor hazırlanmaktadır. Snapchat’te de benzer şekilde işleyen bu sistem, kullanıcıların talep gönderilmesi halinde Snapchat sistemi tarafından değerlendirilmekte ve rapor hazırlanmaktadır. Rapor hazırlandıktan sonra ise konu ile ilgili bilgilendirmeler mail üzerinden kullanıcıya ulaştırılır. Raporların hazırlandığı ve indirebileceği mesajda detaylı olarak aktarılmaktadır. Gönderim süresi yoğunluğa göre değişiklik gösterebilir.

Snapchat verilerinizi nasıl indirilir?

Kullanıcılar raporların hazırlandığına dair maili aldıktan sonra mail içerisinde yer alan bağlantı üzerinden Snapchat indirme alanına erişebilir. Ardından sitede yer alan indirme ekranından verilerinizi indirebilirsiniz.

İndirilen veriler ZIP formatında olacaktır. Bu nedenle kullanıcıların öncelikle tüm içeriklere ulaşmak adına ZIO içeriğini dışarıya aktarması gerekir. Ardından raporun incelenmesi için yapılması gereken tek işlem ZIP’ten çıkacak klasör içeriğindeki index.html dosyasını açmaktır. Bu şekilde sistem tarafından hazırlanan rapor ve rapor dahilinde kullanıcıların hangi verilerinin toplandığı detaylı olarak görülebilir. Kullanıcılar Snapchat kullanımına dair detayları incelemek adına bu raporu temin edebilir. Ancak kişilerin özellikle dikkat etmesi gereken en önemli detay verilerin gizli olmasından dolayı mail ile gelen bağlantıları başka kişiler ile paylaşmamasıdır.

Açılacak olan rapor aşağıdaki gibi bir görünümde olacaktır.

snap2

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir