Hala aktif kullanıcıya sahip olsa da, bir dönemin en popüler sosyal medya platformlarından olan Snapchat, yenilik ve geliştirmelerine devam ediyor. Şirketin geçtiğimiz Ekim ayında duyurulmuş olan yeni ebeveyn denetim özelliği artık kullanıma sunuluyor.

İlk defa ekim ayında gördüğümüz ebeveyn denetim özellikleri kullanıma sunuluyor. Şirketin bu yeni özelliği tıpkı Instagram veya TikTok platformlarında olduğu gibi ebeveynlere kontrol imkanı tanıyor. Family Center ismi ile gelen bu yeni özellik için ebeveynlerin kendi hesaplarını çocuklarının Snapchat profiline bağlaması gerekiyor. Bu sayede ise ebeveynler tarafından çocuklarının son yedi gün içinde uygulama içinde hangi hesaplar ile sohbet içinde olduğu gözükebilecek. Ancak mesaj içeriklerine ulaşılamayacağını belirtelim

Snapchat beklemede nedir?

Snapchat’te ebeveyn kontrolleri başlıyor

9

Ebeveynlerin erişeceği bir diğer nokta ise çocuklarının arkadaş listesi oluyor. Öyle ki kötüye kullanımları incelenmek için Snap’in Trust – Safety ekibine yönlendirilecek. Ebeveynler tarafından uygulamanın profil ayarlarından ya da uygulamanın arama özelliğinden aile merkezi araması yaparak yeni kontrollere erişmeleri mümkün olacak.

Snapchat’in bu yeni özelliğinin 18 yaşından küçük kullanıcılar tarafından kullanılacağı ifade ediliyor. Snapchat’in sahip olduğu sistemden ötürü ebeveyn kontrollerinde daha fazla kontrolün olduğu dikkat çekiyor. Snapchat’te yer alana kaybolan mesajlar özelliği, özellikle uygunsuz davranışlarda bulunulmasını kolay bir hale getiriyor. Şirket ise tüm bunları düşünerek, farklı önlemler almaya devam ediyor.

Android için Snapchat indir

iOS için Snapchat indir

Kötü niyetli kişilerin önüne geçilmeye devam edilirken, kullanıcıların arkadaş listeleri de özel olmak ile beraber herkese açık profillere sahip olmaları da engelleniyor. Önerilen arkadaşlar bölümünde de kısıtlama olacağını belirtelim.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir